Ana Sayfa Uncategorized 30 Mart 2022 420 Görüntüleme

TUNCELİ’NİN OVACIK İLÇESİNDE DAĞ KEÇİLERİ OBJEKTİFLERE TAKILDI

Nesli tükenmek üzere olan ve doğanın zorlu yaşam koşullarına rağmen hayatta kalmayı başaran Dağ Keçileri Tunceli’nin Ovacık ilçesinde vatandaşın kameralarına yansıdı.Vatandaşlar tarafından dağ keçilerinin yanı sıra kurtlar da görüntülendi.

Dünyada görüntülenmesi zor olan dağ keçileri familyasında yer alan ve Dünya Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) yayımladığı “Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin” Kırmızı Listesi’nde yer alan dağ keçileri Tunceli’nin ilçelerinde yaşamını sürdürüyor.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde objektiflere takılan dağ keçileri renkli görüntülere neden olurken, görüntüleri çeken vatandaş;
“İlimizin birçok yerinde dağ keçileri ile karşılaşmak mümkün. Doğanın güzel birer parçası olan dağ keçilerinin malesef nesli tükenmek üzere. Tunceli doğal güzellikleriyle ön planda olan bir il birde böyle güzelliklerin var olması daha da ön plana çıkmasına neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com