Ana Sayfa Uncategorized 31 Mart 2022 227 Görüntüleme

EĞİTİMDE KALİTEYİ GELİŞTİRME DERNEĞİ BAŞKANI METİN AKGÜN: RAMAZAN-I ŞERİF, GÖNÜL DÜNYAMIZI YENİDEN İNŞA ETMEMİZ, İÇİN FIRSATTIR

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, Ramazan-ı Şerif Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında “Ramazan-ı Şerif, gönül dünyamızı yeniden inşa etmemiz, farkında olmadan bulaştığımız kirlerden Temizlenmek İçin Fırsattır” dedi.

Zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde Ramazan Ayı’nın faziletlerine değinerek bunun bir fırsat olduğunu ifade eden Akgün:’’’Mübarek üç ayları, Koronavirüs (Covid-19) salgınının, mutasyon türevlerinin gölgesinde, maske-mesafe-hijyen sarmalında yaşadığımız bunalımın etkisinin azaldığı bir süreçte, salgının ekonomiye olan yansımalarının mağduriyetini yaşarken, bir anda yanı başımızda çıkan, Rusya’nın  Ukrayna’ya yönelen işgalinin, savaş sürecinin küresel ekonomiye olan yansımalarının tesirinin bunalttığı bir süreçte, mübarek “Ramazan-ı Şerif’e” ulaştık. Küresel eşkıyaların örtülü tertip ve gizil amaçlarına dönük kurguların, savaş şartlarının artırdığı ekonomik daralma, üretim ve öz bakım ihtiyaçlarına olan olumsuz yansımaların yarattığı toplumsal psikolojinin, bizi biz kılan değerlerimize de olan olumsuz yansımaları stokçuluğun, fahiş fiyatlandırmanın bozduğu toplum yapımızın, yeniden toparlanması için fırsattır Ramazan-ı Şerif’e ulaşmamız… Ulaştığımız “Ramazan-ı Şerif”, bolluk ve bereket pınarlarının coşkulu bir şekilde aktığı, manevi hazzın milletimizi sarıp sarmaladığı, aynı zamanda yardımlaşmanın ve dayanışmanın eşsiz lezzetine varıldığı mübarek bir aydır… Ulaştığımız “Ramazan-ı Şerif”, Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisidir. Ulaştığımız Ramazan-ı Şerif ayında, insanlığı, fikrî ve ahlâkî sapıklıktan, cehaletten kurtarıp, ilme, medeniyete ve dolayısıyla ebedî saadete ulaştıran Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğuna, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de bu ay içerisinde olduğuna dikkat çekeriz… Ramazan sabır ve yardımlaşma ayıdır. Sabrın ve yardımlaşmanın mükafatı ise cennettir. Ulaştığımız Ramazan-ı Şerif; nefsin tesirinde tahrip olan gönül dünyamızı yeniden inşa etmemiz, az bir dünyalık beklentiye dayalı taviz verdiğiniz şahsiyetimizi onarmamız, Allah’a kul olduğumuzun bilinci ile yaşama samimiyetimizi yeniden kazanmamız için bir fırsattır. Şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz adına, bu büyük fırsatı değerlendirmemiz dualarımızla, Allah (c.c.) Ramazanımızı mübarek eylesin diyor, yaşadığımız küresel salgın afeti ve küresel tesiri ve riskleri her gün artan savaş ortamının olumsuz yansımalarından kurtulmayı, Ramazan sonrasında da her günü bir Ramazan günüymüş gibi görüp, her geceyi Kadir Gecesi gibi kıymetlendirip değerlendirmeyi nasip eylesin diliyoruz’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com