Ana Sayfa Uncategorized 31 Mart 2022 188 Görüntüleme

YENİDEN REFAH PARTİSİ İÇİŞLERİ POLİTİKALARI BAŞKANI MUSTAFA ALPAY: ‘’ MUHTARLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ ‘’

 

Yeniden Refah Partisi İçişleri Politikaları Başkanı Mustafa Alpay muhtarların yaşadıkları ciddi sorunlara dikkat çekerek iktidara geldiklerinde bu sorunları hızlıca çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Yeniden Refah Partisi İçişleri Politikaları Başkanı Mustafa Alpay muhtarların adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) süreci dışında bırakılmasının muhtarlar ve kayıtların sağlıklı tutulması açısından büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. Alpay ‘’ Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan İstanbul’da muhtarlarımız ile yaptıkları toplantıda muhtarlarımızın yaşadıkları sorunların çözümüne ilişkin çok önemli hususlara değindiler. Bir kere muhtarlarımızın ciddi manada yasal statü sıkıntıları var. Biz iktidara geldiğimizde muhtarlarımızı tüzel kişiliğe kavuşturacağız. Ayrıca muhtarlarımız Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin dışında bırakıldılar. Onların yeniden sürecin içerisine dahil edilmesini önemli buluyoruz. Ayrıca İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak Muhtarlıklar Genel Müdürlüğü ile muhtarlarımızın yaşadıkları sıkıntıları hızlıca çözüme kavuşturmak ve taleplerinin birinci elden dikkate alınması için gerekli imkanı sağlamış olacağız.

Muhtarlarımızın Daha Etkin Hizmet Vermelerinin Önünü Açacağız

Alpay bir çok ilde ve özellikle dezavantajlı bölgelerde muhtarların hizmet binası problemi yaşadıklarını belirterek ‘’ öncelikli olarak dezavantajlı bölgelerimizden başlamak suretiyle 2+1 şeklinde tip proje ile muhtarlarımıza yakışır modern binaları hizmete alacağız. Hem köy evi olarak hem de muhtarlık makamı olarak kullanılabilecek bu binaların donatılmasında da muhtarlarımıza destek olacağız. İhtiyaç duydukları yazıcı, bilgisayar ve fotokopi cihazı gibi elektronik gereçleri devlet olarak tedarik ederek onların kullanımına tahsis edeceğiz. Ayrıca 81 ilimizde muhtarlarımızın toplu ulaşımı ücretsiz kullanabilmeleri için gerekli yasal düzenlemeyi de hayata geçireceğiz. Muhtarlarımızın ödenek problemlerinin çözümü içinde seyyanen zam yaparak ödeneklerini en düşük memur maaşına endeksleyeceğiz.

Muhtarlarımızı Dinleyeceğiz

Halkımızın taleplerinin lokal olarak tespit edilebilmesi için muhtarlarımızın yönetim sürecine dahil olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için muhtarlarımıza kulak vererek sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. iktidar olduğumuzda tüm belediyelerimizde muhtarlarımız tarafından teşekkül edecek danışma meclisleri  kurulmasının önünü yasal düzenleme ile açacağız dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com