Ana Sayfa GÜNDEM 1 Nisan 2022 680 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ “ŞİMDİ TİYATROYA BAKIN”

Elazığ Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş memur zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Karataş “Türkiye’deki bürokrasinin ne durumda olduğunun en güzel örneğini Maliye ve Hazine Bakanlığında gördük. “ ifadelerinde bulunarak;

“Ocak 2022 ‘de normalde enflasyon farkı ve Memur -Sen’in imzaladığı ve hezimetle sonuçlanan toplu sözleşmeyle memurlar yüzde 27.46 zam alacaktı. Ancak Ocaktan itibaren geçerli yüzde 5’lik toplu sözleşme zammına Cumhurbaşkanının bile razı olmadığı için 2.5 puanlık ek artışla yüzde 7.5’e çıkarması sonucu Ocak ayı itibarıyla memurlara yüzde 30.5 civarında zam yapılmış oldu. Zam farkları 27 Ocak’ta (perşembe günü) banka hesaplarına yattı. Buraya kadar tamam şimdi tiyatroya bakın!
Bu arada Memur-Sen üye kaybını önlemek için ve tüm memurları kendi bünyesinde üye yapmaya zorlamak için toplu sözleşme ikramiyesi adı altında 3 ayda bir 498 TL verilmesini kabul ettirerek masadan zaferle kalktığını duyurmuştu.Yani toplu sözleşme masasında memura zam alacağına kendi canının derdine düştü. Sendikamızın konuyu mahkemeye taşıması sonucu Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek tüm sendikalara 498 tl’ nin yıl içinde 4 sefer verilmesine karar verdi. İşler karıştı, telaş başladı. İşte bu entrikalar sonucu Maliye ve Hazine Bakanlığına bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğünün KBS sistemi adeta çöktü. Bir yanda Ocak zammı ve farkı,bir yanda hesapta olmayan %2.5zam ve farkı, bir yandan da sürpriz Mahkeme kararı ile mevcutta ki tüm Sendika üyelerine verilen 498TL. Sistem allak bullak oldu. Tüm hesaplar Memurların hesaplarına yattı, ama bir eksik vardı; 4/B’li Sağlık Çalışanlarının %2.5 zam farkı yatmadı. KBS sistemdeki sorun giderilemedi ve Sendika olarak olaya el koyduk ve Muhasebat Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sonucu sorunun giderileceği tarafımıza bildirildi. Türkiye’deki bürokrasinin ne durumda olduğunun en güzel örneğini Maliye ve Hazine Bakanlığında gördük. Geldiğimiz noktada tüm Memurların %2.5 zam farkı Ocak ayı içinde ödenirken; Fırat Üniversitesi Hastanesi 4/B’ li Sağlık Çalışanlarımızın farkı 3 aydır ödenmemişti. En son Pazartesi günü tekrar Ankara’da Muhasebat Genel Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu 4/B’li Sağlık Çalışanlarımızın bile unuttuğu zam farkları hesaplara yattı. Sendikamız için üyelerimiz adına bir kazanım oldu. Diğer Sendikalar uyumaya devam etmiş, haberleri ve bilgileri olmadığı için bu konuyu gündeme getirememiş, mücadele etme zahmetinde bulunamamışlardır. Bardak dağıtarak üye yapma ile meşgul oldukları için üyelerinin özlük haklarıyla ilgilenmeye zaman ayıramıyorlardı.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com