Ana Sayfa Uncategorized 1 Nisan 2022 534 Görüntüleme

TÜRK EĞİTİM SEN ELAZIĞ ŞUBESİ 2 KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” doğrultusunda kütüphanesi olmayan ya da kitap sayısı yetersiz olan 10 kütüphaneyi sahiplenen Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, Arıcak Bükardi İlk ve Ortaokulunda Sezai Karakoç ismiyle, Palu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise Doçent Doktor Abdurrahman DAŞ ismiyle iki kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
Bükardi İlk ve Ortaokulunda gerçekleşen açılışa, Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi KILINÇ, Muhtarlar, Bükardi Belediye yetkilileri, Bükardi Karakol Komutanı ve Okul Müdürleri katıldı.
Açılışta konuşma yapan Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat TAŞKIN: “Bugün 10 kütüphanemizden ilki olan Bükardi İlk ve Ortaokulu Sezai Karakoç Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandıramayan, gençlere kitap okuma ortamı sağlayamayan milletlerin muasır medeniyetler seviyesine ulaşamaz.
Bu anlamıyla kampanyamıza kitap bağışlayan hayırseverlere, bizlere bu süreçte gerekli kolaylıkları sağlayan İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Münir Yıldız Bey’e saygıdeğer Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve tabii ki Bükardi İlkokul İdareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.
Üstat Sezai Karakoç’un ismini yaşatacağımız kütüphanemizde okulumuzun öğrencilerine hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.”
Fatih Murat TAŞKIN’dan sonra konuşma yapan Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi KILINÇ ve Okul Müdürü Hatice GÜLŞEN’de yaptıkları konuşmalarda Türk Eğitim Sen’e ve yöneticilerine okullarına 2000 kitap bağışı yaptıkları için teşekkür ettiler.
Arıcak Bükardi İlk ve Ortaokulu Sezai Karakoç kütüphanesinin açılışından sonra, Palu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise Doçent Doktor Abdurrahman DAŞ kütüphanesi açılışı yapıldı. Buradaki açılışa da Palu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri ALATAŞ, okul müdürleri ve kütüphaneye ismi verilen merhum Abdurruhman Daş’in ailesi katıldı. Burada da bir konuşma yapan Fatih Murat TAŞKIN “Bizler ilk emri oku olan mukaddes bir dinin mensupları olarak; kitap okumanın okutmanın kütüphaneler kurmanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamıyla da Milli Eğitim Bakanlığının bu projesini çok değerli buluyoruz. Kürsel Salgın sürecinde kaybettiğimiz büyük dava ve gönül adamı Abdurrahman DAŞ Hocamızın ismini yaşatacağımız kütüphanemizin hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Kütüphane açılışlarımız devam edecektir.” Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Fahri ALATAŞ ve okul müdürü Kutbettin KAYA da Türk Eğitim Sen’in 1600 civarındaki kitap yardımlarının çok anlamlı olduğunu belirterek Türk Eğitim Sen’e teşekkürlerini bildirdiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com