Ana Sayfa GÜNDEM 6 Nisan 2022 579 Görüntüleme

DEPREMDE İŞ YERLERİ YIKILAN ESNAF MAĞDUR

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde büyük bir yıkıma uğrayan Elazığ, depremin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen henüz yaralarını sarabilmiş değil. Meydana gelen depremde Elazığ genelinde binaların birçoğu hasar görürken büyük bir kısmı da yıkıma uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem sonrası yapmış olduğu açıklamada ev ve iş yerlerinin yıl sonuna kadar yapılıp teslim edileceğini açıklamıştı.

“İŞ YERLERİNE BİR ÇÖZÜM BULUNMALI”

24 Ocak depreminin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen henüz ne konut sahipleri ne de iş yeri sahipleri tam olarak anahtarlarını alabilmiş değil. İş yerleri yıkıldığı için maddi olarak büyük zarara uğrayan iş yeri sahipleri halen daha anahtar tesliminin yapılmamış olmasından şikayetçi. İş yerlerinin yıkılması ile maddi sıkıntı çeken esnaf yapımı tamamlanan iş yerlerinin teslim tarihinin bir an önce netleşmesi gerektiğini dile getiriyor. Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Kuaför A.B isimli vatandaşımız;

“İş yerim depremde ağır hasar alarak yıkıldı. 2 yıl oldu ama biz halen net bir bilgiye dahi sahip değiliz. Şuan çalıştırdığım yer kira ve kira fiyatları yüksek. Ayda 2 bin 500 TL kira veriyorum birçok TOKİ konutu tamamlandı tamamlanan yerlerde olan iş yerlerini teslim etsinler en azından onu da yapmıyorlar. İş yerlerini teslim etmeseler bile en azından bize net bir tarih açıklasınlar bu konuda bizde diyelim ki tamam teslim tarihimiz bu. İş yerlerimiz kira ama herhangi bir kira desteği de yapılmıyor biz esnaf olarak mağduruz.

Benim hak sahipliğim var. İş yerimin yemişlikte olduğu söylenildi ama halen verilmedi. Dükkanlarımızın henüz teslim edilmemesinden yaşadığımız bu mağduriyetliğe bir çözüm bulunmalı.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com