Ana Sayfa Uncategorized 6 Nisan 2022 656 Görüntüleme

2 LİRAYA ÇÜRÜK SOĞAN

Eti, şekeri, yağı alamayan, almakta zorlanan vatandaşlar artık sebze tüketiminde de zorlanıyor. Marketlere göre daha uygun fiyatlı olduğu düşüncesi ile semt pazarlarına giden vatandaşlar ne yazık ki oradan da eli boş çıkıyorlar.

Elazığ Sürsürü Mahallesi’ndeki  semt pazarındaki sebze meyve fiyatları dar gelirli vatandaşın alım gücünün olmadığının resmi oldu adeta. Pazara giden vatandaşlar en basit salata malzemelerini bile alamamaktan şikayetçi oldular.

En çok içler acıtan görüntü de 2 liradan satışa çıkan çürük soğanlar oldu. Maddi olarak gücü yetmeyen vatandaşların çürük soğanları aldıkları görüldü.

Ramazan ayının ilk haftasında ve bahar aylarının ortasında daha da uygun fiyata alınması gereken sebzeler bir önceki haftaya göre daha da pahalı. Pazar esnafı da vatandaş da fiyatların yüksekliğinden memnun değiller. Pazar esnafı fiyat yüksekliğini akaryakıt fiyatlarına bağlarken, yüksek fiyattan ürün satmalarına rağmen kar yapamadıklarını ifade ettiler.

Bahar ayının müjdecisi meyvelerden olan ‘Çağla’ nın kilosu 40 tl den satılırken, esnaflar etiketlere yarım kilo fiyatını koydular. Çağla çilek gibi meyveleri 250’şer gramlık olarak satabildiklerini ifade eden esnaflar fiyatların daha da artabileceğini dile getirdiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YURTBAŞI BELDESİNDE SAHA HAZIR

YURTBAŞI BELDESİNDE SAHA HAZIR

Tema Tasarım | Osgaka.com