Ana Sayfa EKONOMİ, GÜNDEM 8 Nisan 2022 700 Görüntüleme

ŞEHRİN HUZUR VE GÜVEN ORTAMI KALMADI!

Son birkaç yılda Elazığ’da daha önce görülmediği kadar adli vakalar, cinayetler ve hırsızlıklar meydana gelmekte.  Nerdeyse hergün bir cinayet haberine, bir silahlı çatışmaya veya bir kadına şiddet haberine rastlar olduk. Sürekli olarak maddi sıkıntılar nedeniyle insanların birbirine şiddet uygulaması akıllara ” Ekonomik sıkıntılar toplumun refahını olumsuz mu etkiliyor? ” sorusunu getiriyor.

Cinayet ve şiddet haberleri gündemin en yoğun konuları arasında yer alırken vatandaşların güvenliği ve huzuru gün geçtikçe azalır hale geldi. Gerek ülke ekonomisinin kötü oluşu, gerek şehrimizde iş istihdamının az oluşu, gerekse insanların ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olarak sosyal faaliyetlere katılım sağlayamaması suç oranlarında artışa neden oluyor.

İlimizde son bir hafta içerisinde Sanayi mahallesinde çıkan kavgada  S.K. adlı şahıs B.B.Y isimli şahsı kurşunla yaralarken S.C isimli şahsı da silahın kabzası ile darp ederek olay yerinden kaçtı. Yine bu hafta içerisinde Elazığ’ın Sarayatik mahallesinde meydana gelen olayda cezaevinden izinli çıkan Fırat A. isimli şahıs kayınvalidesi ve baldızını vurarak öldürdü. aynı evde yaşayan 10 yaşındaki Ali T. D isimli çocukta olayda yaralanırken kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Daha sıralayabilecek bir çok şiddet haberini bir haftaya sığdırmayı başaran ilimizde şiddetin yanı sıra hırsızlık, madde kullanımı vb. asayiş olayları artarken şehrin huzur ortamının tekrardan kazanılması için yetkililerden bir adım atılması bekleniyor…

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com