Ana Sayfa GÜNDEM 9 Nisan 2022 597 Görüntüleme

BAŞKAN AKIN “FİTREYE %42, BELEDİYE PERSONELİNE %5 ZAM !”

Elazığ Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın Elazığ Belediyesi’nin personellerine yapmış olduğu %5’lik zam oranına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akın;

“2021 yılı Fitre miktarı 28 lira iken, 2022 yılında 40 liraya çıkmıştır. Yani fitre miktarındaki artış oranı %42’dir. Fitre ne demek, bir kişinin 2 öğünlük yiyeceğine karşılık gelen miktar demek. Yani bir insanın 2022 yılında ölmeyecek kadar yemek yiyebilmesi için en az %42’lik bir zamma ihtiyacı var demektir. Durum böyleyken bir bakıyorsunuz Elazığ belediyesi kendi personeline %5 zammı layık görüyor. Belediyenin bu tutumu akılla, bilgiyle izah edilebilir mi ? Hiçbir şey bilmiyorlarsa diğer belediyelere baksınlar. %55 gibi zam yapan belediyeler var.

Görüldüğü üzere 20 yıllık bir boşvermişliğin bedelini ne AKP milletvekilleri, ne de belediye başkanları ödüyor, maalesef milletimiz ödüyor.  Milletimizle, hemşehrilerimizle her zaman birlikteyiz !  Bu sıkıntıları görüyoruz ilk seçimde çok kısa süre içerisinde sorunlarını çözeceğiz inşallah. Kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com