Ana Sayfa GÜNDEM 14 Nisan 2022 254 Görüntüleme

BAŞKAN IŞIKVER “BASKİLLİ ÇİFTÇİLERİN BORÇLARININ FAİZSİZ ERTELENMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Elazığ MHP İl Başkanı Semih Işıkver 13 Nisan’da hava şartları nedeniyle Baskil ilçesinde çiçek açan ağaçların büyük hasara uğramasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Ekonomik sıkıntı içinde olan çiftçilerin Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve benzer kooperatiflere olan borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Işıkver;

“13 Nisan 2022’yi 14 Nisan 2022’ye bağlayan gece, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeni ile Baskil İlçemizde çiçek açan kayısı ağaçlarını don vurduğunu büyük teessür ile öğrenmiş bulunduk.

Durumu öğrenir öğrenmez Baskil İlçe teşkilatımızla yapmış olduğunuz çalışmalar sonucunda birçok bölgede çiftçilerimizin almış olduğu önlemlere (fıskiye sulama, sisleme, ateş yakma) rağmen %80 oranında ve kalan bölgelerde %100 oranında hasar olduğu tespit edilmiştir.

Baskil’de tek geçim kaynakları kayısı olan çifçilerimiz geçen yılda benzer bir felaketle yıpranmış ve mağdur olmuştur.

Halihazırda ekonomik sıkıntı içinde olan çiftçilerimiz ile yapılan birebir iletişim ve hasar tespitleri sonucunda Baskilli çiftçilerimizin Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve benzer kooperatiflere olan borçlarının faizsiz ertelenmesi ve dekar başına belirli bir tarımsal desteğin verilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması için, Milliyetçi Hareket Partisi olarak konunun takipçisi olacak ve elimizden geleni yapacağımızı belirtiriz.

Baskilli hemşehrilerimizin her zaman olduğu gibi yanızdayız, tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz..” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com