Ana Sayfa GÜNDEM 15 Nisan 2022 226 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ “ŞİDDETE UĞRAMASI HALİNDE HEMŞİRELERİMİZİ KİM KORUYACAK! “

Bugün Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin kan verme biriminde bir hemşirenin  maske takmayan  hasta tarafından şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş;

“Fırat Üniversitesi Hastanesi Özel Kan Alma Biriminde bugün saat:16.30 sıralarında kan vermek için gelen  maskesiz bir hastaya Kan Alma Hemşiresi tarafından İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi gereği hastanelerde takması zorunlu olan maskesini takması istenmiş, hastanın;” maskem yok” demesi üzerine, o zaman eşarbıyla kapatması istenmiş ona da itiraz etmiş ve “ben takmıyorum” diyerek hastane girişinde, polikliniklerde, muayene olduğu yerde  maske takmadığı için kendisini  uyarmadığını ve rahatlıkla gezmesine rağmen neden kan almada istendiğini sorarak itiraz etmiş, hakaret ederek, yerinden kalkarak tehdit ve hakaretlerine devam ederek yerinden ayrılmış. Daha sonra eşi de maskesiz vaziyette hemşireyi tehdit ederek ismini ve soy ismini sorarak Milletvekiline ve diğer siyasilere  ileteceklerini  söylemiştir.
Beyaz kod verilmiş ve olay yerinde hastane güvenliğinin hemşirenin çalıştığı birimde ve yanında kalması gerekirken, Beyaz kod görevlisinin güvenliği uyarmasına rağmen güvenlik görevlisi; “Ben kimsenin özel güvenliği değilim” deyip, olay yerine gelmeyi reddetmiştir. Beyaz kod gereği hemşire görevden çekilmiş, yerine başka bir hemşire görevlendirilmiştir. Özel Kan Alma Biriminin bulunduğu yerin mesai bitiminden sonra tenha olması ve çalışan güvenliğinin sağlanamaması ile ilgili Başhekimliğe  dilekçe verilmesine rağmen maalesef bu konuda düzenleme yapılmamıştır.
Ayrıca görüşmelerimizde Başhekimliğin de kabul ettiği ve görevlendireceği sözünü verdiği kan alma kayıt sekreteri olmadığı için hemşire hem sekreterlik hemde hemşirelik yapmak zorunda kalarak, tek başına hasta ve yakınları ile başbaşa kalmaktadır. Şiddete uğraması halinde Hemşirelerimizi kim koruyacak! Çoğu Hemşiremiz eşini yanında getirmeyi düşünüyor.
Hastanede maske kontrolü yapılması gerektiği halde kontrol yapılmaması, vatandaşın maskesiz girmesi bu konuda Sağlık Çalışanları ile devamlı tartışmasına ve şiddet olaylarına neden olmaktadır. Bu nedenle acilen İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi gereği hastanelerde maske takma zorunluluğu özenle takip edilmeli ve bu konuda uyarı yazılarının asılması gerekmektedir. Sözlü şiddete uğrayan Hemşiremize Kamu Sağlık-Sen olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletir, konu ile ilgili tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com