Ana Sayfa GÜNDEM 17 Nisan 2022 155 Görüntüleme

TUNCELİ MAZGİRT DARIKENT GÖLETİ VE SULAMASI PLANLAMA VE PROJE YAPIMI ARA RAPOR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“Bölge Müdürümüz Mahmut DÜNDAR’ ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda, Tunceli Mazgirt Darıkent Göleti ve Sulaması Planlama ve Proje Yapımı Ara Rapor Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Tunceli Mazgirt Darıkent Göleti, Tunceli il Merkezinin yaklaşık 59 km güneydoğusunda, Mazgirt ilçesinin yaklaşık 25 km güneydoğusunda yer almaktadır. Nihai durumu çalışmaların neticesinde belirlenecek kil çekirdekli homojen toprak dolgu tipinde, temelden 53,50 metre yüksekliğinde yapılacak gölette depolanacak 6 milyon 775 bin metreküp su ile 15.810 dekar tarım arazisinin cazibeli basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır.” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com