Ana Sayfa GÜNDEM 18 Nisan 2022 272 Görüntüleme

IŞIKVER; MHP’NİN OLDUĞU YERDE ŞAİBEYE YER OLMAZ

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, katıldığı TV  programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Elazığ’da AK Parti’den sonra 2. güçlü Parti olduklarını ifade eden Başkan Işıkver “Devletimizin attığı her adımın bedelini ödemeye hazırız” dedi.

Elazığ Belediyesi’nin artık eskisi gibi rant ve  rüşvet kapısı olarak görülmediğini ve bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak büyük katkıları olduğunu ifade eden Işıkver :” Bu manada bizimde katkımız büyüktür. MHP’nin de katkısı büyüktür. MHP’nin olduğu yerde şaibeye yer olmaz.” dedi.

IŞIKVER SEÇİMLERE YÖNELİK HEDEFİNİ AÇIKLADI

24 Haziran seçimlerinde aldıkları oy oranının 31 Mart yerel seçimlerinde büyük oranda arttığını da dile getiren Işıkver, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak makam veya kazanç gözetmeksizin aldıkları oy oranının en az 130 bin olmasını hedeflediklerini söyledi. Işıkver :

”24 Haziran’da 46 bin oy almıştık biliyorsunuz 31 Mart’ta 92 bine çıktı bu oy. Ben bu oyu 130 bine çıkartmayı düşünüyorum, benim en büyük hedefim bu. Ama bunun dışında ben bir makama oturayım da para kazanayım, itibar kazanayım, şahsi istikbal gailesine düşeyim diye bir derdim yok. Biz Elazığ’da MHP olarak Belediye istiyoruz. Biz daha iyi yaparız diyoruz. Elazığ’da MHP olarak diyoruz ki en iyi biz yaparız Milletvekilliğini de Belediye Başkanlığını da en iyi biz yaparız.” dedi.

IŞIKVER’DEN ADAY OLACAKLARA UYARI;

Konuşmasının devamında MHP’ye adaylık için başvuruda bulunacak kişiler için de ikaz niteliğinde cümleler kuran Işıkver aday olacak kişilerin proje üretme ve uygulama konusunda kesin bir irade gösterecek kriterlere sahip olmaları gerektiğini vurguladı:

”MHP’den aday olan arkadaşlarımıza diyoruz ki, Uluova projesi , Kuzuova projesi, Kanatlı projesi bunlar bitecek bunları yapmaya gözünüz kesmiyorsa böyle bir iş ortaya koyamıyorsanız gelmeyin bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin en büyük kriteri budur bunları yapamıyorsanız gelmeyin kardeşim.”

MHP’nin halk nezdinde büyük bir teveccüh gördüğünü de ifade eden Işıkver seçimlere bir yıldan fazla zaman olmasına rağmen adaylık başvurusu için yoğun talepler aldıklarını söyledi.”1 Nisandan sonra yani Kurban Bayramında adaylığını açıklayan bazı figürler göreceğiz. Hazırlık yapanları biliyoruz. Şuana kadar 10’un üzerinde adaylığını bana açıklayan arkadaşımız var. En az 20-30 daha gelecek.”

İTTİFAK OLSA DA ELAZIĞ’DA AKP VE MHP ARASINDA KIRAN KIRANA BİR MÜCADELE VAR

İttifak hakkında da açıklamalarda bulunan Semih Işıkver Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve küresel bir güç haline geldiğini belirtirken bunda 15 Temmuz 2016 ‘dan sonra güçlenen ittifakın büyük bir payı olduğunu ifade etti. Işıkver merkezi hükümete destek vermekle birlikte Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin ayrı birer siyasi yapı olarak Elazığ’da kıran kırana mücadele ettiğinin de altını çizdi:  ”Biz merkezi hükümete destek veriyoruz. Özellikle Türkiye’nin ciddi bir projeksiyonu var, paradigması var, Türkiye bütün jeopolitiklerde ayrı fikirler geliştiren Asya’da yeniden Asya projesi olan Avrupa’da farklı jeopolitiklerde farklı stratejiler ortaya koyan,  büyük bir devlet. Artık bir bölgesel güç olmanın ötesinde. Küresel güç haline geldi ve bu da özellikle 15 Temmuz 2016’nın ardından gelişen süreçle beraber oluşan ittifakla beraber gelişti. Dolayısıyla bizim burada bu ittifaka konuşurken muhalefet gibi bir şeyden bahsetmemizi bırakın Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Genel Başkanımızın, Hükümetimizin, devletimizin attığı her adımın bedelini dahi ödemeye hazırız yani muhalefet şaibelerini bir yana bırakın bedel ödemeye hazırız.Ama  üzerinde İnfak yapılmayan 51 tane il var Elazığ’da bunlardan birisi. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında kıran kırana bir mücadele var.”

IŞIKVER’DEN KÖYLÜYE SÖZ;

Uluova ve Kuzova Sulama Projelerinin önemine değinen Işıkver  konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

”Elazığ’dan MHP’den bir milletvekili çıktığı zaman şimdiden MHP adına söz veriyoruz Uluova- Kuzuova projesi sonuca ulaşacak. Bitmesede başlayacak. Bizim MHP adına sözümüz olsun, borcumuz olsun. Köylerimiz halen yanıyor, biz bunları ifade ederken utanıyoruz. Tarımda gelişmeyen bir ülkenin bağımsızlıktan bahsetmesi mümkün değil.Bugün Elazığ’da yanında bir su varken bir tarla yanıyorsa vebali hepimizin boynunadır. Ben başta ben kendi üzerime alınarak söylüyorum Elazığ çocuğu Elazığ’dan Milletvekili  olmayı düşünen bu yeni dönemde Elazığ’dan MHP’den bir milletvekili çıktığı zaman şimdiden MHP adına söz veriyoruz bu projeler sonuca ulaşacak. Bitmesede başlayacak. Bizim MHP adına sözümüz olsun, borcumuz olsun. Köylerimiz halen yanıyor, biz bunları ifade ederken utanıyoruz. Tarımda gelişmeyen bir ülkenin bağımsızlıktan bahsetmesi mümkün değil.”

YARIN SEÇİM OLSA 5-0 OLUR;

Yeni seçim yasası ile dengelerin bazı seçim bölgelerinde değişeceğine işaret eden Semih Işıkver :”CHP’nin işi zor diyorum. Bu oy sistemi ile adı geçen iki parti milletvekili çıkaramaz. 4 taneden 2′ si kesin çıkaramaz. Yarın seçim olsa 5-0 olur. 5 Cumhur ittifakı 0 millet ittifakı.” dedi.

TRİBÜNLERE OYNAMAK TARZIMIZ DEĞİL;

Milliyetçi Hareket Partisi olarak sosyal medyada çok yer almamak gibi bir prensipleri olduğunu da sözlerine ekleyen Işıkver, atılan her adımı paylaşmanın, gidilen her yeri belirtmenin tribünlere oynamaktan ibaret davranışlar olduğunu belirtti. Işıkver konuya dair şunları söyledi:” Biz pek sosyal medya kullanmıyoruz işin açıkcasını söylemek gerekirse biraz utanıyoruz da kullanırken yani biz gidip bir dostumuzun taziyesinde bir sevdiğimiz insanın taziyesinde elimizi kaldırıp ya bizim bir resmimizi çek, paylaş diyemiyoruz. Beceremiyoruz bunu bir düğüne gidip de yapamıyoruz bu bizim tarzımız değil. Bizim siyasi zeminimizde, bizim siyasi anlayışımızda tribüne oynamak yok. beceremiyoruz da yani istesek de yapamayız.”

İL BAŞKANI DEMEK DOĞAL ADAY DEMEKTİR.

Seçimlerde milletvekili ya da belediye başkanı adayı olup olmayacağı konusunda da üstleneceği her görevi yapmaya hazır olduğunu söyleyerek cevaplayan Işıkver sözlerini şöyle tamamladı:

”Zaman geldiğinde Semih Işıkver’i milletvekili adayı olarak da görebilirsiniz çok doğaldır Belediye Başkan adayı olarak da görebilirsiniz. Her ikisine de hazırım ama il başkanlığı yapmaya hepsinden daha hazırım. İdmanlıyım. Niyetimiz hayırdır, akibetimiz de hayır olur inşallah. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin.’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com