Ana Sayfa Uncategorized 18 Nisan 2022 197 Görüntüleme

KANGAL:’’BU TARİHİ FIRSATIN KAÇIRILMASI DURUMUNDA,TARİH SİZİ AFFETMEYECEKTİR.’’

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal Maden İlçesindeki maden rezervleri ile ilgili açıklama yaparak, 21 Nisan’da yapılacak olan ihalenin içeriğinin Elazığ’ın yararına olacak şekilde değiştirilmesini talep etti.

Başkan Kangal, “Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervlerinden olan ülkemiz ve şehrimiz açısından önemlidir. 21 Nisan’da yapılacak olan ihale şartnamesinde, Elazığ adına iyileştirme algısı yaratılmış olsa da detaya baktığımızda topraklarımızdan çıkartılıp da arkasından bakacağımız potansiyeli ile şehrimizin kaderini değiştirecek bir durumun avuçlarımızdan kayma ihtimalini görüyoruz.

Tüm şehrin tek vücut olarak ısrarla talep ettiği üzere izabe tesisi şartı nedense şartnameye koyulmamış ve bugüne kadar da tüm ısrarlara rağmen düzeltme yapılmamıştır. Bu tesisin ilimizde kurulması hem mevcut rezervin hem de çevre illerden gelecek rezervin madenlerin şehrimizde işlenmesi ve buna ilaveten de bunun yanında kurulacak bağlı sanayi tesisinin de ilimize yatırım yapmasına öncü olacaktır. Bu talebin geri çevrilmesi halinde yani Elazığ halkının talebi geri çevrilmesi halinde tepkimiz daha net olacaktır” dedi.

Elazığ olarak bu konudaki hassasiyetimiz nettir!Bizlere rağmen, Elazığ halkına rağmen dayatma mantığı ile hareket edilmesi bu zenginlikten vatandaşlarımızın mahrum bırakılması halinde, bilinmelidir ki tüm şehrin tepkisi çok daha güçlü olacaktır.

Bu tarihi fırsatın kaçırılması durumunda,tarih sizi affetmeyecektir.Bu nedenle derhali ihale gününden önce Elazığ’ın talepleri doğrultusunda, yani bu zenginliği şehrimizde kalacağı şekilde gerekli düzenlemenin yapılmasını kamuoyu adına önemle talep ediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com