Ana Sayfa GÜNDEM 21 Nisan 2022 440 Görüntüleme

BAŞKAN GÜRGÖZLER “EĞER BU TESİS KURULSAYDI 1500-2000 KİŞİ ÇALIŞACAKTI”

Günlerdir Elazığ gündeminin en önemli konularından biri olan Maden ilçesinde ki maden rezervinin ihalesinin Port Madencilik A.Ş. tarafından alınmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Birçok siyasi parti il başkanının tepki verdiği ihale sonucuna bir tepkide İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler’den geldi. “Eğer bu tesis kurulsaydı 1500-2000 civarında insanımız burada çalışacak bu ihale başlı başına şehrimiz için hizmet ve hayal kırıklığı olmayacaktı.” ifadelerinde bulunan Gürgözeler;

“Türkiye’nin en büyük bakır madeni sahasının ihalesi 21 Nisan tarihi itibariyle nihayet yapıldı. Bu ihalenin aylar öncesinde kimlere verileceği konuşulmaktaydı. Fakat Elazığ, bu konuda üzerine düşeni yapmış, gerek kamuoyu gerekse siyasi partiler ve STK lar ile birlikte tek ses, tek nefes olmuştur. Bizler ihalenin yapılacağı güne kadar, adeta bu şehrin çıkarları için mücadele ettik. Değeri milyon dolarlar ile ölçülen bu maden sahası ihaleye verildi. Fiyatı ise ne yazık ki 2. 2 milyardır. Amacımız sonuna kadar olan mücadelemizi ve çabamızı, şehrimizin kazanması için, ilimizin kalkınması ve insanlarımızın ekmek yemesidir. Halis niyetle bakıyorduk, maden rezervimiz çok daha iyi ihale şartları ile değerlendirilebilseydi emin olunuz ki bugün adı aylar öncesinden söylenen firmalara peşkeş çekilmeyecekti. İhalede en önemli vurgu yaptığımız bir diğer nokta da izabe tesisinin kurulması ve katacağı değeri kamuoyuna anlatmaktı. Eğer bu tesis kurulsaydı 1500-2000 civarında insanımız burada çalışacak bu ihale başlı başına şehrimiz için hizmet ve hayal kırıklığı olmayacaktı. İlimizin girişim grubu, bu ihale ile ilgili kamuoyunun yanında yer almış, son ana kadar yanlışlıkların takipçisi olmuştur. Fakat gelin görün ki bu ihaleye neden girmediği kocaman bir soru işaretidir. Ticaret Odası başkanımızdan bu konuda ivedilikle bir açıklama bekliyoruz. Acaba bu ihaleye girmeme konusunda girişim grubu ile bir uzlaşı mı sağlandı? Eğer böyle bir şey yapıldıysa kamuoyu neden şeffaf bir şekilde bilgilendirilmedi? Diye soruyoruz. Yine Elazığ Ak Parti Milletvekilleri neden sessizliğe büründüler ve kamuoyunun son ana kadar bilgilendirme gereği duymadılar. Bunu da soruyoruz son kez vurgulamak isteriz ki biz iyi Parti olarak sesimizin ve gücümüzün yettiği müddetçe şehrimizin çıkarlarını korumak için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com