Ana Sayfa Uncategorized 23 Nisan 2022 237 Görüntüleme

TÜED BAŞKANI VEDAT GÜR: HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİMİZ BU DEĞİLDİ

EMEKLİ ALDIĞI MAAŞLA KURU EKMEK YESE BİLE GEÇİNEMEZ

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür , emeklilerin içinde bulunduğu zor koşulları değerlendirdi. Emeklilere yapılan maaş zamlarının gelen zamlardan sonra yetersiz olduğunu belirten Vedat Gür SSK ve Memur emeklilerine yapılan zamlarda da farklılık olduğunu bu gün 2 bin 500 liranın altında maaş alan emeklinin sadece kuru ekmek yese bile geçinemeyecek duruma düştüğünü söyledi.

EMEKLİ HAYATA KÜSMÜŞTÜR

‘’Tabii ki Yapılan bu araştırmalardan sonra Türkiye’de yaşayan 13 milyon emeklinin geliri, %40’ı veya 50’si diyeyim, asgari ücretle maaş alan insanların altında kalmıştır. Bugünkü şartlarda asgari ücret 4 bin 250 lira. Çok mu çok değil, ama bunlar da memnun edecek bir rakam değil. Günümüz koşullarında SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin gelirleri 4 bin 250 lira değil, 3 bin liranın altında seyrediyor. Kaldı ki  açık arayla artan bu enflasyon karşısında bu insanlarımız tamamen hayata küsmüş, kendi kabuklarına  çekilmiş bir durumda güncel hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar Bugün pazara manava gidemez olduk. Tencerelerimiz kaynamaz oldu. Hükümetten beklentilerimiz bu değildi

Çünkü enflasyonun önüne geçilemiyor, enflasyon bugün kâğıt üzerinde veya resmi olarak her ne kadar yüzde 60-61 seviyesine seyretse de Türkiye’deki enflasyon, bu yapılan istatistiklere göre 3 haneli rakamlara ulaşmıştır. Biz emekliler olarak her zaman şunu söylüyoruz. TÜİK’in açıkladığı rakamları biz ivedilikle kınıyoruz. TÜİK’in açıkladığı rakamlarla, emeklilere verilen bu zam kesinlikle birbiriyle bağdaşmıyor. Özellikle de yapılan bu zamlardan sonra emekli belki günümüz şartlarında % 25 yılbaşında bir zam yapıldı güzel bir rakam ama akabinde bu yüze 25’lik zam yılbaşından hemen sonra, yılbaşı gecesi saat 12.05’te açıklanan doğalgaz, benzin, akaryakıt gibi zamlarla bu verilen  % 25’i aldı götürdü.  Haliyle emeklinin, Bağ-Kurlunun veya hiç geliri olmayan insanların eli kolu bağlanmış olduğu biz devletimizden bunu beklemiyoruz. Devlet milletsiz millet devletsiz olmaz.’’

EMEKLİ ENFLASYONUN ALTINDA EZİLMİŞTİR

2006 yılında SSK ve Memur emeklilerinin aynı çatı altında birleştiğini ifade eden Vedat Gür SSK ve Bağ-Kur emeklilerine % 25 zam verilirken, memur emeklilerine % 30’un üzerinde zam yapıldığını vurguladı.

Gür : ’’Biz her platformda konuşmalarımızı yapıyoruz. Bugün 2006 yılında SSK ve memur emeklileri aynı çatı altında toplanmasına rağmen, yılbaşında gördük ki hala memur, SSK ve bağ-kur emeklileri arasında bir ayrımın söz konusu olduğunu gördük. SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilen %25’lik zam, memur emeklisine %30 küsur olarak verildi. Hatta sonradan tekrar bize SSK ve Bağ-Kur a %2 buçuk verecekti o dahi verilmedi. O da verilmeyince haliyle emekliler büyük bir hayal kırıklığına uğradılar.  Bugünkü bu koşullarda bu Enflasyonun altında ezilen SSK’lı bağ-kur’lu ve de işi olmayan insanlarımızın hali içler acısı. Türkiye’de hepimizin bildiği gibi açlık sınırı 4 bin 540 lira, yoksulluk sınırı 14 bin 500 lira. Bu demektir ki Türkiye’de yaşayan 13- 13,5 milyon emeklinin % 60’ı açlık sınırıyla, açlık sınırının altında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bu da vatandaşın mağdur olmasına sebep oluyor. Evde torununa,  çocuğuna hiçbir şey alamadığı evine hiçbir şey götüremediği görülmüştür. Zaten pazarlar hakeza, marketler hakeza hiç kimsenin gidip de ancak raflarda seyredip geri döndüğünü görüyoruz. Önceden İnsan bir markete girdiği zaman evinin  ihtiyaçlarını alıp çıkabiliyordu yıl başından önce.Ama yılbaşından sonraki gelen zamlar,  enflasyonun yükselişi bu gibi insanları tamamen mağdur etmişlerdir. İnşallah Temmuz ayında devletimiz, bu insanları düşünerek en azından memur , işçi- SSK, Bağ-Kur ayrımı yapılmadan ortak bir şekilde  emekliye zam verilerek iyileştirme yapmalarını istiyoruz .

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com