Ana Sayfa GÜNDEM 25 Nisan 2022 212 Görüntüleme

BAŞKAN KAHVECİOĞLU “GENÇLERİN EN BÜYÜK SIKINTILARI İŞSİZLİK VE GELECEK KAYGISI”

İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Kahvecioğlu gençler ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Gençlere en yakın birimlerden biri olan “Gençlik Kolları” saha çalışmalarını sürdürürken Elazığ İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Kahvecioğlu, gençlerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gençlerin en büyük sıkıntılarının işsizlik ve gelecek kaygısı olduğunu ifade eden Başkan Kahvecioğlu;

“Başta ilkokul mezunu arkadaşlarımız olsun, lise mezunu arkadaşlarımız olsun, üniversite bitirmiş arkadaşlarımız olsun herşeyden önce iş arayışı içerisindeler ve geleceklerini kurma adına iş arıyorlar. İş özellikle bizim her nereye gidersek gidelim iş yok, çalışamıyorum, geleceğimi kuramıyorum kaygısı var gençlerde özellikle.

Ondan sonra gençlerin özellikle eğitim alanı ile alakalı çünkü gençler okuduğu bölümün bitirdiği bölümün atamasını yapamıyor. Ataması olmadığı zamanda ataması olmayan genç kardeşlerim farklı duygulara bürünüyorlar, duygusallığı yoğun yaşıyorlar, belli bir yaşa kadar bekar geziyorlar.

Biz sürekli olarak sahadayız genç kardeşlerimizin bizden istediği Başkan’ım işte şurada işçi alımı var ben giremiyorum. Başkan’ım şu kuruma adam alınıyor ben bu bölümü bitirmişim ama giremiyorum. Ondan sonra atama konusu var. Gençler 2 tane üniversite bitirmişim atanamıyorum diyor. “ dedi.

Gençlerin en büyük sıkıntılarının ekonomik sorunlar olduğunu dile getiren İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Kahvecioğlu “İyi Gençlik olarak en büyük temennimiz refah seviyesini eşit şartlarda sunabilmektir” diyerek;

“Gençlerin büyük bir çoğunluğu hatta %99’u iş arayışında hayatını kurabilmek için mücadele veriyorlar. Geriye dönüp baktığımız zaman özellikle gençlerde ben şunu görüyorum. Madde bağımlılığı başlamış e bununda biz bir mühlet çalışmasını yaptık. Bunun en büyük temel sebebi ailelerin ekonomik sıkıntıları. Ve cidden sosyal mecralarda bir genç kardeşimiz girdiği zaman diğer genç kardeşlerimizin çok ultra yaşadığını görüyor ve buda özenti oluyor. Özenen kardeşimiz bunu yapamadığı zaman  bu sefer madde bağımlılığı gibi şeylere başvuruyor. Yani özenti çok farklı bir şey o yüzden bizlerde söylüyoruz, amacımız gayemiz cidden tüm gençlerimizin tüm hemşehrilerimizin aynı düzeyde A’sı B’si C’si demeden bir refah düzeyine ulaştırabilmek olacaktır. Yani cidden ben her zaman bütün genç kardeşlerimize diyorum ki kesinlikle ümitsizliğe veya farklı bir duyguya kapılmayın. Herşey de bir hayır vardır, herşeyin sonu hayırdır. Önemli olan bir sıkıntıyla güzel bir şekilde mücadele vermek. “ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com