GÜNDEM

FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLE MUNZUR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Munzur Üniversitesi’ni ziyaret ederek bölgesel işbirlikleri ile ilgili protokol imzaladı.

 

Protokolü Munzur Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek imzalarken Fırat Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş imzaladı.

 

Fırat Üniversitesi ve Munzur Üniversitesi arasında “Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları” başta olmak üzere ortak bilimsel çalışmalar yürütülmesini kapsayan protokol ile eğitim-öğretim, Ar-Ge, karşılıklı akademik ve fiziki altyapıların kullandırılması, ortaklaşa planlanarak uygulanan ya da iki üniversitenin birlikte katılacağı akademik etkinlikler, öğretim elemanları/öğrencileri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerin paylaşılması amaçlanmakta.

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş bölgesel kalkınmanın sağlanmasında üniversitelere büyük iş düştüğünü, yapılan işbirlikleri ile daha etkili ve sonuç odaklı çıktılar elde edebileceklerini belirtti. Araştırma Üniversitesi olmalarından dolayı, bölgedeki bütün üniversitelerle işbirliği yaparak etki ve ürün odaklı ortak Ar-Ge projeleri yapmayı hedeflediklerini söyleyen Rektör Göktaş, özellikle yurtdışı kaynaklı projelerin sayısının arttırılması için bölgedeki üniversitelerin yakın çalışmaları gerektiğini, bu konuda Araştırma Üniversitesi olan Fırat Üniversitesi’nin kalkınmaya katkı sağlayacak her türlü çalışmanın parçası olmalarından büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Göktaş son olarak imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.

 

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ise “Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları” alanında Munzur Üniversitesi’nin YÖK tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Üniversitesi olarak onaylandığını belirterek özellikle bu alanda yapılan çalışmaları arttıracaklarını vurguladı. Kurumlar arası işbirliği ile ortak lisansüstü tezlerin yürütülmesinin, ortak projelerin yürütülmesinin ayrıca projelerden çıkan fikri ürünleri ticarileştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. İpek kısa sürede bu işbirliği neticesinde çok sayıda dış kaynaklı Ar-Ge projesi yapmayı hedeflediklerini söylerken protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.