Ana Sayfa Uncategorized 28 Nisan 2022 624 Görüntüleme

CHP ELAZIĞ İL BAŞKANI DURAN: BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NI TÜM HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen 6,8 şiddetindeki depremin üzerinden geçen zamana karşın hala yaraların sarılmadığını belirterek geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen Çevre Şehircilik ve İklim  Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretini değerlendiren bir açıklama yaptı.

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran Çevre,Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretleri esnasında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları iledepremzede vatandaşla yaptığı konuşmayı eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra, devlet, hemen vatandaşlarının yarasını sarmaya çalışmış,  hızlı bir şekilde konut yapımına başlamıştı. Depremin olduğu ilk günden itibaren yapılan bu çalışmalara teşekkür etmiş; fakat her fırsatta da eksiklikleri dile getirmiştik. Yapılan binlerce konutun depremzedelerin oturumuna elverişli olmadığını, yürütülen çalışmalarda yapısal manada birçok eksiklik olduğunu yüksek sesle ifade etmiştik.

Meydana gelen depremin üzerinden iki yılı aşkın bir sürenin geçmiş olmasına rağmen, yaraların çokta sarılmadığını, mağduriyetlerin tam manasıyla giderilmediğine de yakın zamanda şahit olduk. O gün sesimizi işitmek istemeyen, bakanlar, siyasiler, belediye başkanları, bugün kendileri o çığlığın ortasında kalmışlardır.

Önceki gün ilimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Elazığ’a gelmesiyle beraber yüzlerce insan, kendilerini ifade etme adına bulundukları yerlere gitmiş, burada hem bakanlara hem de yerel siyasilere yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmeye çalışmışlardır. Sadece dertlerini anlatmak isteyen vatandaşlar, bırakın bunları dile getirmeyi, maalesef o kalabalığın ortasında, alaycı ve küçük düşürücü ifadelere de maruz kaldılar.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları’nın depremzede bir kadınla yaptığı sohbet bizleri  üzmüştür. Belki de kendi seçmeni olan bir ablamıza, lüks sayılmayacak, her evde olan bir eşyayı layık görmeyerek alaycı üslupla yaklaşması toplum vicdanını ve bizleri derinden yaralamıştır. Bilinmelidir ki, Elazığlı ve Türkiye vatandaşı her şeyin en iyisine layıktır. ‘Sizin evde duşa kabin var mıydı?’ gibi bir söylem, ‘siz buna layık değilsiniz. Bu sizde nasıl olur?’ düşüncesinin tezahürdür. Maalesef bu görüntüler sosyal medyada geniş yer bulmuş, yandaş olmayan birçok kanalda yer almıştır.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü her fırsatta dile getiren bir partinin belediye başkanının yaptığı bu davranış, gaftan öte samimiyetini, bakışını, düşüncesini ortaya koymaktadır. Biz de Sayın Belediye Başkanı Şahin Şerifoğuları’nı önce o ablamızdan daha sonra da tüm halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com