Ana Sayfa GÜNDEM 5 Mayıs 2022 169 Görüntüleme

ORKUN “AYRICALIKLI SIĞINMACILAR”

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, yabancı sığınmacılar hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce sosyal medya aracılığı ile yapmış olduğu açıklamada sığınmacıların ilerleyen dönemde ülkenin demografik yapısını bozacağını ve ciddi güvenlik problemlerinin meydana geleceğini belirten Başkan Orkun;

“Değerli vatandaşlar, AKP iktidarının sığınmacılar konusunda uyguladığı politikaların yanlışlığı, yasal olmamasına rağmen vatandaşlık gibi ulvi bir hakkı vermesi yanında eğitim, sağlık ve ekonomik ayrıcalıklar tanıması, kalış sürelerinin belirsizliği nedeniyle ciddi bir mali yük oluşturacağı ve özellikle doğum
oranlarının yüksekliği nedeniyle ülkemizin uzun vade de demografik yapısını bozacağını ve güvenlik açısından ciddi sorun yaratacağını 8.09.2020 tarihli yazım ile sosyal medya ve basın aracılığıyla paylaşmış ve Ülkemizin geleceği düşünülerek Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini belirtmiştim.
AKP yönetimi ise;
• Suriyeli sığınmacılara 2011 yılından bugüne kadar 80 milyar dolar üzerinde harcama yapıldığını ifade etmektedir.(kesin rakam bilinmiyor)
• 100 bin adet üzerinde konut ile okul, cami vs. briket yapıları 2022 yılı sonuna kadar bitireceklerini söylemekte ve her konutun 15 bin TL olacağını söyleyerek milletimiz üzerinde yine yalanlarla algı operasyonlarına devam ediyorlar. Vallahi alman Göbels bunların yanında çırak kalır çırak inanın.
• Kendi vatandaşlarından esirgediği yardımları ülkesini korumak yerine kaçmayı tercih eden ki bana göre vatan haini olan bu insanlara ayrıcalık yapan AKP yönetimi kendi planlarının bir parçası olarak sözde mazlum addettikleri bu insanları geri göndermek üzere bir proje hazırladıklarını beyan etmişlerdir. Proje ile bir milyon Suriyeli vatandaşı karşılıksız konut sahibi yapma hedeflenmiştir.
• “Büyük bir çoğunluğu 19-35 yaş arası bu gençler ülkemizde her türlü zevk ve sefa sürerken bizim çocuklarımızın onların ülkesinin toprak bütünlüğünü sağlamak adına orada şehit olmalarına sebep olmaktadır.
Suriye yönetiminin 30.Nisan.2022 tarihine kadar işlenen tüm suçları ve müsebbiplerini affettiğini ve AYM’nin 13.Nisan.2022 tarihli kararı ile sığınmacıarın geri dönüşünde engel olmadığını duyurmasına rağmen AKP yönetimi hala neyi beklemekte, bir milyon sığınmacıyı konut sahibi yapmaktaki bu ısrar niye?
Değerli vatandaşlar, Sığınmacılara ayrıcalıklar tanıyan AKP yönetimi 1.12.2021 tarihli yazımda da tüm depremzede ve doğal afete maruz kalan vatandaşlarımızın konut ve işyerlerinin bedelsiz olarak yapılması talebimizi de dikkate almamış ve bu durumdaki vatandaşlarımızın tamamını borçlandırmıştır.
Yani anayasamızın 5.maddesi gereği AKP yönetimi, görevi olan milletin rahat ve huzurunu sağlama konusunda hiçbir şey yapmamış, tam tersi afete maruz kalması nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza bedeli karşılığında hizmet verilmesi nedeniyle borçlandırılmasını sağlamıştır. DOĞRU PARTİ temsilcisi olarak AKP yönetiminin vatandaşlarımızdan esirgediği bu yardımı Suriyeli sığınmacıların emrine vermesini asla doğru bulmuyor ve T.C. vatandaşı olarak hakkımı helal etmiyorum.
Diyebilirsiniz ki para yoksa hükümet ne yapsın. O zaman bende sizler adına AKP yönetimine aşağıdaki hususları sormak isterim.
• 2002 yılından günümüze kadar toplanan vergi tutarı 2 Trilyon 700 milyar dolar,
• Özelleştirmeden elde ettiği gelir 71 milyar dolar,
• Yurtdışından alınan krediler toplamı 454 milyar dolar.

Buna rağmen TCMB rezervi eksi 51 milyar dolar olmuştur. Bu paralar nerelere kullanıldı? Bilinmiyor. Üretim ve istihdama dayalı bir tesis mi yapıldı? elbette hayır. Yandaş/Paydaş şirketlere covid nedeniyle toplamda 9 milyar dolar civarında destek veren AKP yönetimi afetzede vatandaşlarımız ile esnafımız, çiftçimiz, emekli ve çalışanlarımızı yok saymıştır. Yani sığınmacılara ve yandaşlara bizim sırtımızdan sağlanan ayrıcalıklar vatandaşlarımızdan esirgenmiştir.
AKP yönetimi, ekonomi politikalarındaki yanlışlıklar sonucu, borcu borçla kapatma yolunu tercih ettiğinden daha önce darbeci, şerefsiz, katil ve 15 Temmuz finansörlüğü ile suçladığı ülkelere avuç
açar duruma düşmüştür. Bu tutumuyla cumhuriyet ile bağımsızlığını kazanan
milletimizin esaretine sebep olmaktadır.
Bu yöneticilere “Arpacıdan borç eden ahırını tez satar” atasözümüzü hatırlatmak isterim ki topraklarımızın yabancılara satışındaki artış bu sözü doğrular niteliktedir. Paranız yoksa bu sığınmacılara tanınan ayrıcalıkların kaynağı nedir? Varsa milletimiz bu ayrıcalıklardan neden
faydalanamıyor?
Değerli vatandaşlar, istismara açık olan bu konuda eleştirdiğimiz sığınmacılar değil,
sığınmacılar üzerinden hem mali hem de olası olağanüstü hal uygulamalarına geçiş için
sığınmacıları kendi politik amaçları doğrultusunda araç olarak kullanma anlayışındaki AKP
yönetimidir. Aman dikkat bu oyuna gelinmemelidir.
DOĞRU PARTİ iktidarında tüm bu oyunlar bozulacak söz konusu sığınmacılar problemi
Varlığı bir şey kazandırmayan insanların, yokluğu hiçbir şey kaybettirmez.” Sözüne atfen, sıra size geldiğinde kazanan
olmanız için DOĞRU olanı yapmalısınız.“ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com