Ana Sayfa Uncategorized 6 Mayıs 2022 153 Görüntüleme

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yenidoğan Tarama Programı kapsamında yeni doğan bebeklerin Fenilketonüri (FKÜ), Konjenital Hipotiroidi, Biyotinidaz Eksikliği, Kistik Fibrozis, SMA (Spinal Muskuler Atrofi) taraması ve benzeri rahatsızlıkları önlemeye yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

05.05.2022 Perşembe günü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Abdulkadir KANTARCI başkanlığında düzenlenen toplantıya Müdürlük ÇEKÜS birim sorumlusu uzman hekim, birim çalışanları ile Elazığ’daki,  özel, Üniversite ve kamu hastanelerinin yenidoğan, çocuk, kadın doğum ve çocuk acil servislerinde  görevli sağlık personeli katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık 50 sağlık çalışanının takip eğitim sırasında ; Topuk kanı alma aşamaları ve  dikkat edilecek hususlar, kurutma, paketlenme ve gönderim süreci, doğru numune alımının sağlanması ve eksik bilgi girişinin önlenmesine yönelik çeşitli bilgiler verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com