Ana Sayfa Uncategorized 7 Mayıs 2022 245 Görüntüleme

ELAZIĞ’DA HAYATA FISILDA E-TWİNNİNG PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Elazığ’da Çaba  İlkokulu Öğretmenlerinden Figen Bostan  tarafından hayata geçirilen “Hayata Fısılda” eTwinning projesi  yaparak yaşayarak öğrenmek için , deneyime ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı öngören aktif bir çalışma programı ile velilerle işbirliği  içinde, öğrenci merkezli bir interaktif proje. Geniş yelpazeye dayalı projede öğrenciler evde ebeveynleriyle birlikte, hayata dair istediği herhangi bir konuda araştırma yapacak, görsellerle destekleyip, gerekiyorsa deney yapıp, sunumlar hazırlayacak. Yaptığı çalışmaları okulda uygulamalı olarak arkadaşlarına sunacak.

Projenin kurucusu Çaba İlkokulu öğretmenlerinden Figen Bostan,sınıfta başlattıkları etkinlileri ulusal boyuta taşıdıklarını , öğrenci ve velilerin bu çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti. Bostan , İstanbul, Ordu, Şırnak ve Elazığ’daki farklı okullarda yer alan diğer ortak okullarla proje için çalıştıklarını ve bir çok etkinlik hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

‘’Proje kurucusu olarak sınıfımızda başlattığımız etkinliklerimizi ulusal boyuta taşımak bir etwinning projesi olarak etkinliklerimizi genişletmek bizim için onur verici. Öğrencilerim ve velilerim bu çalışmalarımızdan çok memnunlar ve öğrencilerimizin bakış açılarının değiştiğini ve farklı platformlarda yer almalarının öz güvenlerini arttırdığını, daha sosyal ve teknolojik gelişmelerin içinde bulduklarını dile getirmekteler.

Projemizde daha fazla öne çıkan çalışmalarımız ortak ve işbirlikçi çalışmalarımız oldu.Projemizde ki üç tema ile ilgili farklı etkinliklerimiz oldu.Sağlık temasında slogan oluşturma ,canlı yayınla spor faaliyetlerimiz,online kahoot çalışmalarımız yapıldı.

Doğa temasında kompost tekniği ile kendi gübremizi ürettik, Elazığ Orman Müdürlüğünden  Ağaçlandırma Şube Müdürü Akan Pınar ve ekibi ile ağaç dikme etkinliğimizi gerçekleştirdik.TEMA Elazığ İl Temsilcimiz Fethi Ahmet Ersarı hocamız ile ortaklarımızın ,veli ve öğrencilerimizin dahil olduğu bir webinar düzenledik.

Farklı illerde olsak ta bir resmi parçalara ayırıp boyadık ve puzzle parçaları gibi bir araya getirdik. Her öğrencimizin ince dokunuşları ile bir bütün olduğumuzu gösterdik.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com