Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 9.05.2022 1058 Görüntüleme

ACIYORUM…

 Acıyorum….Kime? Var iken kıymetini bilmeyip yok eden adamlar başta olmak üzere şerefini maddeye ram edip para için kendini küçük düşüren zavallılara. Doymak nedir bilmeyen doyumsuzları unutma demeyin bana canlar… Onları da unutmam sol elle yemek yemenin haram ve günah olduğunu söyleyip sağ elle faizden elde ettiği geliri sayan abileri de ben!…
Yaşam kalitesi yüksek olan gençlere bakıyorum, bir de toplumun düçar olan gençlerine zaman zaman. Aradaki farkı görünce içimden kan gidiyor ve çıldırasım geliyor. Nasıl düzelecek ve aradaki bu farkı kim ya da kimler kapatacak diye sorup sorup duruyorum kendime.. Elimden bir-şey gelmeyince de duygularımı kaleme döküp gençlere kurtulmaları için yol gösteriyorum. Ama dertlerini kendime dert edindiğim gençler okumadıkları için birşey değişmiyor ve aynen devam ediyorlar yaşantılarına. Bu halde olanlara da çok acırım ben, kendi yaşantısına yön vermeyi denemeyip elin adamının yaşasın diye kendini heder edenlere de…
Kendi gölgesinin ağırlığı olmadığı veya kendi gölgesinin ağırlığının farkında olmayan insanların başkalarının gölgesi altında yaşaması da üzer beni. Bu yüzden onlara da acırım. Sizlerde acıyın bu cenaha!… Darası düşüldükten sonra ağırlığı kalmayan insanlara da acımak lazım canlar. Farkında değiller onlarda. Olsalar ağırlıklarını korumaya bakar ona göre yaşarlardı bu fani dünyada. Zoru görünce kafasını tosbağa gibi geri çekenlere de acımak lazım. Çünkü zamanı geldiğinde onlarda bedenlerini yılanlara yem olmaktan kurtaramazlar. Bukelemun gibi renk değişenleri de unutmamak lazım, tarlayı yağmura göre çevirenleri de! Onlarda acınacak haldeler. Şerefli bir babanın evladı olduğu halde babasının şerefini kıranların vay haline… Onlara acımamak elde midir? Aklını kiraya verenler birde kendine yetecek kadar aklı olmayanların kendini toplum mühendisi gibi görenler ile kanat önderi olduğu aşikâr olduğu halde kendini kanaat önderi olarak lanse edip görenlere de acırım.
PARANIN VE MAKAMIN KONUŞTURDUĞU İNSANLAR DA ACINACAK HALDELER,  AHRETLİĞİNİ DÜNYALIĞINA DEĞİŞTİRENLER DE CANLAR…Rabbim bunlara da yardım eylesin. Maddeye ram olmak apayrı bir şeydir. Bir kere bürümesin insanoğlunun gözünü madde Ana baba bile satılır bu yüzden!… Aslında daha çok var dar ağacında acınması gereken insan türü. Ancak, ben burada kesmek istiyorum. Gidip biraz işime bakayım diye… Saygı ve sevgilerimle.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com