Ana Sayfa Uncategorized 12 Mayıs 2022 368 Görüntüleme

BAHŞİ:MODERN KÖLELİK OLAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİDİR

Elazığ’da atanamayan öğretmenler Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi ile bir araya geldiler. İbrahim Bahşi’ye sorunlarını anlatan öğretmenler okullarını bitirdikten sonra meslek hayatlarına atılamadıkları için yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 100-110 bin civarında bir öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen bu açığın ücretli öğretmenlik sistemi ile kapatılamayacağını ifade ederek ‘’  ders ücreti karşılığında sınıfa giren ve maalesef bugünkü ekonomik şartlarda aldığı 1800 2500 lira aylık ders ücreti karşılığında derse giren,  teneffüste nöbet tutan aynı işi yapan, diğer öğretmen arkadaşları ile aynı görevi yapan arkadaşlarımız,  bu aldıkları ücreti maalesef yol ücreti olarak ödüyor ve yeme içmesini bile karşılamıyor. Bir an önce atama kararlarının açıklanarak hem öğretmen açığının kapatılması hem de atanamayan öğretmenlerimizin de hak ettikleri göreve verilmesini sendika olarak destekliyoruz ‘’ dedi.

İbrahim Bahşi:’’ Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anda ihtiyaç duyduğu öğretmen eksiği ihtiyacı açısından değerlendirdiğimizde yaklaşık 100 bin- 120 bin arasında bir öğretmen açığı söz konusu. Bugün tabi olması gereken Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği normal açısından,  Okullardaki öğrenci sayısı açısından belirlenen atama yapıldığı zaman 100 120 bin bandında öğretmen ataması ihtiyacı vardır. Ama şu an bizim fiili olarak eğitim ve öğretimin aksamadan devamı için Türkiye genelinde 50-60 bin bandında ücretli öğretmen,  ders ücreti karşılığında derse giren öğretmen arkadaşlarımız var. Dolayısıyla burada bu ihtiyacı karşılayacak bir atamanın yapılması gerekiyor.  Bu dönem bayağı birikti, daha önceki süreçlerden bugüne atanamayan arkadaşlarımız,  atanmayı bekleyen arkadaşlarımız,  bu süreçte en az 30 bin bandı altında olmamak kaydıyla 40 veya 50 bin atamanın yapılması bekleniyor. Bu anlamda çok gecikilmiş bir müjde,  çok gecikmiş bir atama takvimi.  Dolayısıyla bu Mayıs ayı içerisinde, kurban bayramından önce biz bir bayram daha yapmak istiyoruz.  Öğretmen arkadaşlarımız atanmak istiyorlar.  Bu atamanın en kısa zamanda yapılmasını biz de sendika olarak destekliyoruz,  beklentimizi buradan duyuruyoruz. En kısa zamanda bu takvim açıklanmalı ve bir an önce bahsettiğim ders ücreti karşılığında sınıfa giren derse giren ve maalesef bugünkü ekonomik şartlarda aldığı ders ücretinin sadece 1800- 2500 lira aylık ders ücreti karşılığında derse giren,  teneffüste nöbet tutan, aynı işi yapan diğer öğretmen arkadaşları ile aynı görevi yapan arkadaşlarımız,  bu aldıkları ücreti maalesef yol ücreti olarak ödüyor ve yeme içmesini bile karşılamıyor.  Dolayısı ile bu modern köleliğin sona ermesini ve ücretli öğretmenlik yerine yıllarca okumuş,  üniversiteyi bitirmiş sınavlara girmiş ve öğretmen olarak bekleyen arkadaşlarımızın sınıfa girmesi gerekiyor. Öğrenciler ile buluşturulması gerekiyor. Eğitime yapılan harcamalar geleceğimize yapılan harcamalardır.  Dolayısıyla burada tasarrufa gidilmemeli,  mutlaka bu dönem bakanlığımız i Türkiye’ye yakışan farklı bir uygulama ile büyük oranda bir atama yaparak, arkadaşlarımızın da atama bekleyen yıllardır atama bekleyen kardeşlerimizin de atanmasını yapmalıdır.’’ Dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com