Ana Sayfa GÜNDEM 17 Mayıs 2022 638 Görüntüleme

BAŞKAN EVSEN “SOSYAL MEDYA OLMASA YETKİLİLERİN ODA ZİYARETLERİ BİLE OLMAZ”

Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen çalışmalarına devam ediyor. Elazığ’ın deprem, sel ve pandemi süreci ile maddi kayıp yaşadığını ve bu felaketler sonrası en büyük yarayı esnafın aldığını ifade eden Başkan Evsen “Esnafımız güçlü Devletimizin gücünü Hükümet kanadıyla yanımızda görmek istiyor.” ifadelerine yer verdi. Harputtimes.com’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Evsen;

“800 esnafımız var hepsini seçimden sonra birebir gidip ziyaret ettik şuan bile  bir esnafımızın yanından geliyoruz. İnsanların tek derdi var bu ekonomik krizin olduğu Elazığ, ayrıca deprem sel ve pandemi yaşadığı bu dönemde esnaflarımız gerçekten güçlü devletimizin gücünü hükümet kanadıyla yanında görmek istiyor. Şeker zammı, çay zammı, çayın kilosu 60 liraya çıkacak esnaf faizsiz destek kredileri istiyor. Bu esnafların şu anda  önceden ödenmemiş yaklaşık 16 aylık bağ-kur borçları duruyor, kira borçları duruyor, kısacası 800 esnafımızın 799 tanesi şuanda borçlu. Biz de 20 senedir bu mesleği icra ettik herhangi bir Kredi Kooperatifi ile işimiz olmadı. Yalnız bu son dönemde gerçekten esnaflarımız  bizler gibi mağdur.   İnanın sosyal medya olmasa yetkililerin odaları ziyareti bile olmaz, fotoğraf çek git, esnafın şikayeti derdi kimsenin umrunda değil.

Gerçekten güzel ve güçlü bir devletimiz var bunu depremde yapılan 24000 konutun bir buçuk sene içerisinde yapılıp teslim edilmesinden farkına vardık. Elazığ o konuda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını aldı bu yatırımın esnafa yansıması nasıl oldu? Dediğim gibi kişileri, insanları, biz bireysel olarak esnafı, memnun ettiğimiz zaman bütün Elazığ memnun olur. Büyük projelerinde şehre faydası olur ama bizim istediğimiz küçük esnafların faydalanacağı projeler.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN EVSEN “BU GİDİŞATIN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Fiziki yapı olarak küçük bir şehir olan Elazığ’da yetkilileri 3-5 günde bir  ancak toplantılarda görebildiklerini dile getiren Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen;

Esnafımız yardım istiyor. Hibe kredi de istemiyor fakat faizsiz de olsa en azından 30-40-50 bin bir destek istiyor. Buraya seçildik yetkililere sesleniyoruz her dönem haftalık, aylık periyotlarda görüştüğümüz için şimdi şehir küçük, Elazığ ismi büyük, ülkemizin güzel şehirlerinden biri fakat şehir fiziki yapısıyla olsun nüfusuyla  olsun küçük. Bütün yetkilileri 3 günde bir 5 günde bir toplantıda görüyoruz, cenazede görüyoruz, hastane ziyaretinde görüyoruz, düğünde görüyoruz , onlarda bir noktadan sonra tıkanıyorlar. Ama inanın odaların sesini duyan yok. Burdan tüm yetkili kurum müdürlerine sesleniyoruz Oda Başkanı Ferhat Evsen’in şahsi bir isteği olursa kimse yapmasın, ama esnafımız için kurumumuz için faydalı işler yapmak istediğimiz zaman lütfen yardımcı olun. Memnun edersiniz bu 800  esnafımızı.

Göreve başladık  20 tane faaliyet yaptık. Özel hastanelerle indirim sözleşmeleri yaptık, şuanda esnafımız memnun, odanın avukatını tuttuk sağolsun Avukat Bey’le bir çalışma yaptık günlük esnaflarımıza faydalı işler çıkıyor ortaya. Ramazan ayında iş yerlerimiz kapalıydı gündüzleri o dönemde de sağlık açısından ilimize yakışır bir biçimde sağolsun esnaflarımızın da büyük teveccüh gösterdiği 150’ye yakın kişiye hijyen belgesi verildi. Yakında 3. dönem kursları da başlayacak. İndirim anlaşmaları yaptık. Basında sesimizi gür duyurmaya çalışıyoruz. Yalnız odalar dışarıdan göründüğü gibi STK olarak büyük platformlar değil esnafın gücü, güçlü olmadığı sürece odaların gücünün de olmadığını bu dönemde farkına vardık. Esnaflarımız gerçekten bu borçlu halleriyle birlikte evlerine ekmek götüremeyen esnaflarımız var. Ama odaya ait insani olarak görevlerini yapıyorlar çoğunluğu gelip aidatını ödüyor, ödemelerini yapmaya çalışıyor kendi normal yaşantısından kısmaya çalışıyorlar burdan esnaflarımıza da teşekkür ederim. Geldiğim günden beri her zaman maddi manevi yanımızda oldular. Gerek seçim döneminde gerek seçimden sonra hepsine teşekkür ederim. Bu gidişatın değişmesi lazım birlik başkanlarına oda başkanlarına sesleniyoruz bu şehirde bazı şeylerin artık değişmesi lazım herkesin elini vicdanına attığı zaman öncelikle esnafa faydalı olacak işleri kim yapar onlara faydalı olacak yardımları kim yapar gerek Ankara gidecek seçilmişleri gerekse burdaki seçilmişleri seçerken dikkat etmesi gerekiyor. Zaten halkta artık bazı gerçeklerin farkına varıyor. Dışardan bize günü birlik maddiyatıyla zenginliğiyle gelen insanlarıda inanın oda başkanları olarak pek umrumuzda değil. Bizler hergün yanımızda olacak iyi ve kötü günümüzde yanımızda duracak insanları istiyoruz. Seçildikten sonra gelip 2 fotoğraf çekip gidecek insanları değil ilettiğimiz sorunları çözecek insanlar istiyoruz. Bizimde zaten ilk dönemimiz 4 sene sonra da bu şekilde devam ederse esnafımıza faydalı olmazsak ben  il günde söyledim seçime 3 ay kala ben onların yanına gittiğimde oy isteyeceğim esnaf varsa ben bu göreve 2. dönem talip olmayacağım. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com