Ana Sayfa Uncategorized 18 Mayıs 2022 491 Görüntüleme

IŞIKVER AHISKA TÜRKÜ SOYDAŞLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Ukrayna’daki savaş nedeniyle ülkeden tahliye edilen Ahıska Türklerinden oluşan yedinci kafile Elazığ’a ulaştı. Kente gelen yedinci kafileyle konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü sayısı bin 113’e ulaştı.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver de Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’nde bulunan Ahıska Türkleri’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye’nin evsahipliğinden dolayı mutluluklarını dile getiren Ahıska Türkü Soydaşlarımız yaşadıkları korku dolu günlerden sonra Türkiye’de,ayyıldızlı bayrağın altında olmaktan dolayı sevinçlerini dile getirdiler.Ziyarete ilişkin açıklama yapan MHP İl Başkanı Işıkver, Ahıska Türkleri için de anlamlı olan bu günde onları ziyaret etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ”Bugün Ahıska Türk’ü soydaşlarımızı ziyaret için konteyner kentteyiz. Bugün aslında çok özel bir gün, insanlık tarihinin en büyük mezalimlerinden birisi 18 Mayıs 1944’te başlayan  Ahıska Sürgün yıldönümüydü. Ben de bugün bu programa katıldım. Daha önceden Elazığ Kadın ve Aileden sorumlu il başkan yardımcılığı, Elazığ’daki Milliyetçi-Ülkücü ablalarımızın buradaki ailelerle görevlendirilmesinde,  bunlarla ilgilenmesi noktasında karar almıştık. Bugün gelip buradaki havayı soluyalım istedik. Ahıska Türkleri çok önemlidir Türk milleti alışkındır; zorda kalan, darda kalan, sıkıntı yaşayan insanları ülkesinde, Anadolu’da ağırlamaya. Ama Ahıska Türkleri’nin bizim için farklı bir özelliği var.Onların bu üçüncü sürgünleri önce Hindistan’dan Orta Asya’ya, Özbekistan’a gittiler. Özbekistan’dan Ukrayna’ya gittiler.Bugün 3. Kez sürgünü yaşayan, üç kere sürgün edilen büyüklerimize var aramızda.Onlarla konuşurken hep şunu söyledik:Sizin için sürgün bitmiştir. Anavatanınıza hoş geldiniz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com