Ana Sayfa GÜNDEM 19 Mayıs 2022 383 Görüntüleme

AHISKA TÜRKLERİ “HER BİR GÜN UMUTLA YAŞIYORDUK TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ”

Yıllar önce sürgün edilen AHISKA Türkleri tahliye edilerek Türkiye’ye getirildi. Rusya-Ukrayna savaşından etkilenen Ahıska Türkleri Elazığ’da ki konteyner kentlere yerleştirildi. Yıllarca başka ülkelerde yaşadıkları halde dillerini ve özlerini kaybetmeyen AHIKA Türkleri savaş alanından kurtarıldıkları için Türkiye Cumhuriyetine minnettar olduklarını dile getirdiler. Ukrayna’da doğup büyüdükleri halde dillerinden vazgeçmediklerini ve savaşın içinde her yer kapalı olduğu için gıda bulmakta zorluk çektiklerini dile getiren Soydaşımız şu ifadelerine yer verdi;

“Ben Urayna’da doğdum yaşadım. Savaş içinde günler zor geçiyordu. Her yer kapalıydı. Biz köyde yaşadığımız için orda askerler yoktu. Bizim olduğumuz yer şanslı çıktı. Büyük şehirlerde insanlar çok  kötü durumdaydı onlar çok kötü saldırıya uğradılar. Çoğu çocuklarını kaybetti, çoğu aç kaldı. Bizde öyle bir durum olmuştu ki her yer kapalı olunca insanlar yiyecek bulmakta zorluk çekiyordu. Çocuklara gıda ve süt bulmak zordu. Şükürler olsun ki insanlar kendi ektiği yemekleri  vardı da onları yiyorlardı. Onun için çok şükürler olsun ağırdı korku içindeydik bir gün daha yaşayacak mıyız yaşamayacak mıyız diye. Belki saldırı bize de değebilir belki değmez yani her bir gün umutla yaşıyorduk. Bugün iyiyiz çok şükür çocuklarımız korkuyordu, yani bilmiyorduk ne yapacağımızı ama Türkiye ve  Türkiye’de ki bütün halk elinden geldiği kadar destek veriyorlar. Bütün Ukrayna’da ki millet Türkler Ukraynalılar fark etmez hepsi Türkiye’yi biliyorlar. Türkiye ‘ye destek verdiği için, günahsız insanları  çıkardığı için yardım ettiği için onlarda çok minnettardır. Allah Türkiyemizi ay yıldızlı bayrağımızı başımızdan eksik etmesin. ” dedi.

Yerleştirildikleri konteyner kentlerde çok iyi ilgilenildiğini ve sürekli olarak “Bir ihtiyacınız var mı?” diye kapılarının çalındığını ifade eden bir başka Ahıska Türkü;

” Türkiye’ye geldiğimiz için çok mutluyuz. Herkesten allah Razı olsu. Ne istesek getiriyorşar. Bu 3. sürgünümüz. Hergün gelip soruyorlar ihtiyacınız varsa yardımcı olalılım diye.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com