Ana Sayfa Uncategorized 19 Mayıs 2022 308 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KANGAL:19 MAYIS 1919 MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLADIĞI GÜNDÜR

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı.Mesajında 19 Mayıs 1919 tarihibib Milli Micadelenin başladığı gün olduğunu vurgulayan Kangal, büyük mücadelenin başlaması kadar, sürekli canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılmasının da ülke olarak herkesin sorumluluğunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

”19 Mayıs 1919, Milletimizin tam bağımsızlık ve özgürlük umutlarının yeşerdiği  , kurtuluş inancının alevlendiği Milli Mücadele’nin başlatıldığı gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığı günü “Ben, 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Ben Türk ufuklarından birgün kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki bunu âdeta gözlerimle görüyordum.” diyerek , milletimizin bağımsızlık sevdasından , mücadele ruhundan aldığı büyük güçle bağımsızlığa yelken açmıştır.

Bu büyük mücadelenin başlaması kadar, sürekli canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması da ülke olarak hepimizin sorumluluğundadır. Bu kapsamda , gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş, bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, verimli, üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir.Geleceğin teminatı olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamız bizler için vazgeçilmez bir şiardır. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye’si gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.

Bu duyGu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve Elazığlı  hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com