Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 23.05.2022 1814 Görüntüleme

HALİS YILDIZ’IN KALEMİNDEN…SELAM OLSUN!!

Selam olsun!

Peyğamberler diyarına. Selam olsun farklı etnikleri bağrında barından Mardin’e. Batman’ıma Şırnak’a Cizre’ye.. Selam olsun kültürün başkenti Diyarıbekirim’e.  Selam olsun adı gibi yaman olan Adıyaman’a. Ağrım’a Kafkas Kars iline Iğdır’a olsun selam. Selam olsun Harput iline. Selam olsun kayısı diyarına Fıstığın ana yurduna Siirt’e Bitlis’e Muş’a Selam olsun serhat şehri Van’ıma.

Selam olsun sol yanı yaralı Dersim iline. Dadaş Erzurum’a. Hakkari’me Ardahan’a Selam olsun Bingöl’üme! Selam olsun Kilis’ime. Erzincan’ıma Kısacası selam olsun benim yaşadığım coğrafyada yaşayan herkeslere. Kuşlara Hayvanlara Çiçeğe böceğe Uçanına sürünenine Arısına selam olsun balına selam olsun Acısına selam olsun tatlısına selam olsun!…

Hayırdır Halis gakgo! Neyin selamıdır bu? İnsanca yaşamın selamıdır, İnsan gibi yaşamanın selamı… Ben Aleviyim Ben Sünniyim, ben Kürdüm ben Zaza’yım, Acemim, Ben Arabım.

Benim ben diyebilmenin selamıdır. Durup dururken neden duz kavuruyorsun? Emin olun bu coğrafyada yaşayan canlılar bir selama bile muhtaç haldeler. Onlara bir şey veremiyoruz, en azından bir selam vereyim dedim, Solmadan gönül bağım, daha doğrusu bağımız… Aleyküme selam diye karşılık verecek olan herkesten bir tek ricam var. Bu coğrafyada akan kanı durdurmak için bir olmaları , meydanı kendilerini ezenlere bırakmamalarıdır. bilin ki; Bu topraklar altında binlerce kefensiz yatan var. Aynı bayrak, aynı vatan için göğsünü siper eden binlerce, on binlerce hatta yüz binlerce insan var.

Ve ben diyorum ki; onlarında bizlerinde kemiklerini sızlatmaya hiçbirimizin hakkı yok, olmamalı da! Gelin, doğrulup içimizdeki insan düşmanlarını yok edip topraklarımıza sahip çıkalım. Savaşmadan, öldürmeden, yok etmeden, yakıp yıkmadan ve kimseden nefret etmeden! Saygı ve sevgilerimle.

Allah’ın selamı ben insanım diyen herkesin üzerine olsun. Mutlu olun, sağlıklı olun, sevgiyle kalın. Unutmayın! Sizleri savaşlara sürükleyenler sizleri sevenler değildir. Onlar bu coğrafyada varolan Altın ve Maden yataklarının sevdalılarıdır… İnanın bana dertleri sadece budur!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com