Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 23.05.2022 4729 Görüntüleme

YAZIYOR YAZIYOORR YAZIYOOORRR ≠SENDİKACILIK≠

Sendika nedir, konfederasyon nedir, zorunlu organlar, hizmet kolları, yönetim kurulu, genel kurul, olağan üstü kurul, tüzük,  iş yeri sendika temsilcisi, sendika iş yeri temsilcisi….

 

     Dünyada sendikacılık, Türkiye’de sendikacılık, sendikacılığın dünü bugünü, 21. Yüz yılda sendikacılık, küreselleşme sürecinde sendikacılık, sendikacılığın tarihi, eğitimde sendikacılık….

    Toplu görüşme, toplu sözleşme, kadrolaşma, torpil, şube müdürlüğü, idarecilik, proje okullarına görevlendirme, eğitimdeki başarısızlığın müsebbibi ….

    İkinci dünya savaşı sonrası, neoliberalizm, sanayileşme sonrası olumsuzluklara tepki, bin dokuz yüz altmışlar, bin dokuz yüz yetmişler, seksen iki ana yasası….

    Daha birçok konuda sendika ve sendikacılık konuşulup yazıldı, çizildi ve daha da konuşulup, yazılıp, çizilecektir de…

    Ben de tüm bunlara ek olarak sendika ve sendikacılıkla ilgi bu hafta köşemde kısaca ve özetle bir şeyler yazmak istedim.

   ‘’Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız!’’ diyerek yola çıkan TÜRK EĞİTİM SEN ELAZIĞ;

    Gücünü üyelerinin güven ve desteğinden alan, gönüllü işbirliğine dayalı, sendikal kültürün oluşup gelişmesine yönelik etkinlik, araştırma ve eğitimler yapan,

    Sendika içi demokrasiyi benimseyen, resmi ve mesleki kurum kuruluşlarla iş birliği olan, yeni örgütlenme stratejileri geliştiren,

    Sahada sorunları tespit edip çözüm üreten, kadını hem üyelikte hem de yönetim kademelerinde aktifleştiren,

    Yaşayan ve yaşatan sendikacılık anlayışıyla toplumsal hareket sendikacılığı yapan TES ELAZIĞ, Fatih Murat TAŞKIN önderliğinde sendikacılığın kitabını yeniden yazıyor…

    Ve bu kitap bittiğinde;

   ‘’istikrar aslında nedir?’’

    ‘’Kim erimiş?’’

    ‘’Kim büyümüş?’’

    ‘’Sendika Nedir?’’

    ‘’Sendikacılık nasıl yapılır?’’

Herkes anlayacak…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com