Ana Sayfa GÜNDEM 30 Mayıs 2022 700 Görüntüleme

GÜRKAN “BEN ELAZIĞ’IN GELECEĞİ İÇİN UMUTLUYUM”

Elazığ’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu dile getiren MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, istihdamın artmasına yönelik yapılan çalışmaların umut verici olduğunu ve ilimiz için gerçekleştirilen projelerin büyük yatırımcıları bölgeye çekme konusunda başarılı sonuçlar verdiğini dile getirdi. “2. OSB’nin temeli atıldı ve alt yapısı hazırlanıyor. Orda da ciddi yatırımcılar yer tahsisi için sırada bekliyor. Arkasından da yakında tekstil kentimiz kuruluyor. Ben Elazığ’ın geleceği için umutluyum.” ifadelerine yer veren Başkan Gürkan;

“Şimdi şahsıma göre Elazığ’ın en büyük sorunu işsizlik. Şuan şehrimizde 6. Bölge teşviki hükümetin takdiri ile bir yıl daha uzatıldı. 6. Bölge teşviki; istihdamı arttıracak, istihdama teşvik edecek, yatırımcıyı Elazığ’a çekecek, yatırımı hakikaten SSK ve vergi maliyetleri ile cezbedecek, hakikaten büyük ve ciddi bir teşviktir.

10 yıl boyunca SSK ve vergi maliyetlerinden muaf olmak bir yatırımcı için hakikaten büyük bir avantajdır. Aynı zamanda bu yatırımcılar her biri ciddi şekilde kendi bünyelerinde bir sürü insanı istihdam ediyorlar. Örneğin biliyorsunuz 6. Bölge teşviğine biz gecikmeli girdik, 23 il 6. Bölge teşviğine cazibe merkezi programları dahilinde girdi.

Daha önce 6. Bölge teşviğinde olan mesela Batman ve birçok il şuan hakikaten birçok ilden çok daha ilerde ve çok sayıda insan  istihdam ediyorlar. 65.000 kişi 6. Bölge teşviğinden dolayı çalışıyor. Biz geçtikten sonra birçok tekstilci şehrimize gelmeye başladı ve fabrikasını kurup işletmeye başladı ve bunların her biri  bir şekilde eleman istihdam etmekte.

Büyük yatırımcılarda şuan temel atıp yatırımlarına başladılar ve gelecek olan yatırımcılarımızda var. Tabi bunların en büyük etnik kalemi işsizlik, bu şekilde istihdam etmek Elazığ’ın işsizliğinin bu tekziple birlikte bu mimalde biraz daha azalacağını düşünüyorum.

Elazığ’da  genelde işte hizmet sektörümüz var, perakende sektörümüz var, ticaret sektörümüz var yani bunlarında iş hacimlerinin, yatırımlarının, ticaret alanlarını artması, yeni sanayi alanlarının artması için MÜSİAD olarak çalışmalarımız var.

işte biliyorsunuz 2. OSB’nin temeli atıldı ve alt yapısı hazırlanıyor. Orda da ciddi yatırımcılar yer tahsisi için sırada bekliyor. Arkasından da yakında tekstil kentimiz kuruluyor. Ben Elazığ’ın geleceği için umutluyum. Bu yatırımlar eğer biterse işsizliği ciddi bir şekilde çözeceğimize inanıyorum. “dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com