Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 2 Haziran 2022 570 Görüntüleme

VATANDAŞ SESLENDİ: ÖĞRETMENEVİ KIRAATHANE OLMASIN!!

Elazığ’daki Öğretmenevinin Belediye yönetimine geçerek millet kıraathanesi olacağı iddiaları öğretmenevi sakinlerinin ve vatandaşlarının tepkisine yol açtı.

Elazığ’ın en merkezi yerinde olan Elazığ Öğretmenevi 1933 yılında Halkevi olarak inşa edilmiş  hizmet binası i1952 yılından 1972 yılına kadar Kız Öğretmen Okulu,1972 yılından 1982 yılına kadar da Eğitim Enstitüsü ve Lise olarak kullanılmış ve .1983 yılından bu yana  27 yatak kapasitesi ile Öğretmenevi  binasının ne olacağı sürekli gündemde.

24 Ocak Depremi’nde hasar alan ancak Diyarbakır Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescilli yapı olarak kaydedilen öğretmenevinin restore edileceği belirtilmiş, öğretmenevinin ana binası kullanıma kapatılarak bahçesindeki işletme faaliyetine devam etmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak işletilen, otel ve sosyal tesis olarak yıllardır Elazığlılara hizmet veren öğretmenevinin Elazığ Belediyesi’nin işletmesine geçmesi ve buranın Belediye’nin web sitesi’^nde vizyon projeler olarak ‘’TARİHİ ÖĞRETMENEVİ, ELAZIĞ MİLLET KIRAATHANESİ’NE DÖNÜŞECEK’’ şeklinde verilmesi tepkilere yol açtı.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI: BÜYÜKLERİ 3. HAVAALANINI ÇOK GÖRÜRKEN, KÜÇÜKLERİ DE BURADA ÖĞRETMENEVİNİ ÇOK GÖRÜYOR

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler :

‘’ 20 Ocak 2020 depremi sonrasında bu bina hasarlı denilerek öğretmenlere kapatıldı. Aradan 3 yıl geçti .Bu arada Kent Meydanı ve yeraltı otoparkının da yapıldığı yerde bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi yeni bir okul yaptırılacak vaadiyle yıkıldı, otopark çalışmaları halihazırda devam ediyor. Ancak 1952 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla halkevi olarak kullanılan bu bina ve bahçesinin,  bahçe dediğimiz yıktırılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin bulunduğu mekan  Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmişti .Adım adım önce bu yerin bahçesi Elazığ Belediyesi tarafından işgal edilmiş,  şimdi de öğretmenevine göz dikilmiştir. Bu bina sağlamsa neden öğretmenlerin hizmetine açılmaz? Yok hasarlı ise neden buraya eli öpülesi öğretmenlerimiz için bir öğretmen evi yapılmaz? Elazığlı öğretmenler tek araçla ulaşabilecekleri kendilerine ait bir binadan neden mahrum bırakılır? Bu Elazığ’da görev yapan öğretmenlere saygısızlık değilse nedir? Büyükleri 20 milyonluk Mega Kent İstanbul’a 3 havaalanını  çok gördüğü gibi küçükleri de öğretmenlere Öğretmenevi mi çok görüyorlar? Ben iyi Parti İl Başkanı olarak bu konuyu takip edeceğim. Bu arada Öğretmen sendikalarının kendi meselelerine de sahip çıkmalarını istiyoruz’’ dedi.

Şehrin en merkezi yerinde olan ve uygun fiyatları ile vatandaş ve öğretmenlere hizmet veren tarihi yapının tekrar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenevi sosyal tesisleri olarak hizmet vermesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar ‘’Belediye’nin işletmesinde millet kıraathanesi olarak işletilmesini istemiyoruz.Belediye’ye verilirse yan tarafta yer altı otoparkı ve meydan işletmelerine eklenerek başka şahısların işleteceği bir tesis olacak. Burası Türkiye’nin en eski ve güzel öğretmenevi. Tekrar öğretmenevi kalmasını istiyoruz ‘’ dediler.

TÜRKİYE’DE ÖĞRETMENEVİ OLMAYAN TEK İL ELAZIĞ

Emekli vatandaş Veysi Ekmen öğretmenevinin merkezi yerde olmasının halk için önemli olduğunu ve Elazığ’daki tek öğretmenevinin yok edilmesine karşı olduğunu söyledi. İşletmenin Belediyeye verilmesini istemediklerini dile getiren Ekmen:’’ Türkiye’de Öğretmenevi olmayan il Elazığ. 4 milletvekilimiz var. Utanmıyorlar bunlar. Elazığ’da Öğretmen Evi yok 5 milletvekilinin bir tanesini saymıyorum AK Parti milletvekillerini söylüyorum.  Elazığ’da Öğretmenevi yok. Burası belediyeye veriliyor . Ne gereği var? Bazen bizim öğretmen evindeki sayın müdürlerimizin,  emekli öğretmenlerimizin hiçbir tepkisi yok. Ben öğretmen değilim.  Fakat burada oturuyorum. Hiçbir emekli öğretmen, müdürlerin hiçbir tepkisi yok. Böyle olmaz. Aslına bakarsanız bizim Sayın vekillerimizi sıkıştırmamız lazım, konuşmamız lazım. Niye Burası böyle oluyor? Burası millet bahçesi olursa ne olacak? Buranın hali böyle.Şehir dışına alıyorlar öğretmenevini. Ne gereği va?r Malatya’da 2 tane var Diyarbakır’da 2 mi 3 mü öğretmenevi var Tunceli’de iki tane var ama öğretmenevi . Elazığ’da bir öğretmen evi yok. Şu anda burası belediyeye ait .Fakat Milli Eğitim şu anda tekrar çalıştırıyor ne derece doğru? Nasıl olacak bilmiyoruz .Bakan geldi imzaladı belediyeye devroldu burası. Şu anda burası belediyeye ait dediğim gibi. Elazığ’da müdürlerin ,emekli müdür ve  öğretmenlerin hiçbir tepkisi yok .İlk defa ben konuşuyorum basınla herhalde. Kimse bir şey söylemiyor .

BURADA ATATÜRK’ÜN KALDIĞI ODA VAR. BURAYI BOZMASINLAR

Ali İhsan Oğuzhan da öğretmenevinin millet kıraathanesi olmasına karşı çıktığını ve şehrin merkezinde olan bu yerin Milli Eğitim dışında başka kurumların işletmesinin binanın dokusunu bozacağını söyledi. Oğuzhan:’’

Şu anda Öğretmenevi bahçesini farklı mecraların almasına karşıyım. Buranın Öğretmenevi’nin bahçesi olarak kalmasını ve burayı belediyenin değil de Öğretmenevi olarak kalması ve öğretmen evi personeli tarafından yönetilmesi biz vatandaşlar için önem arz etmekte. Burası önemli bir yer. Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulu önder Atatürk’ün kaldığı ye, odası burada. Bizim  şu anda tedirginlik duyduğumuz nokta, burayı alan insanlar burayı ne hale çevirecek? Burası rant haline mi gelecek yoksa. Burası nasıl bir şekil alacak?Bu ambiyans’ın bozulmaması için taraftarız. Bunun için de elimizden geldiğince destekliyoruz burayı. Elazığ merkezde bu alan gibi bir alan bulamayız. Oturduğumuz zaman yan masada hiçbir şekilde volümlü konuşmalar olmaz burada. Genellikle Ehil insanlar var, emekliler var, polis memurları var, öğretmenler geliyor. Burada çaylarını içiyorlar, sohbet ediyorlar. Ve buradan da kalkıp evlerine gidiyorlar.Ama farklı İnsanlar burayı çalıştırırsa bu ambiyansı yakalaması biraz zor. Özellikle de şu bölge yeşilliklerin olduğu bölge. Başkası aldığında kesinlikle burayı yıkacağına eminiz. Kesinlikle bu ambiyansın bozulmamasını istiyoruz.’’ dedi.

Emekli bir vatandaş olan İlhami Güzel de Elazığ’ın merkezinde olan öğretmenevinin kapatılarak millet kıraathanesi olmasını istemediklerini dile getirdi. Emekli ve dar gelirli vatandaş için uygun bir dinlence yeri olarak vatandaşların Elazığ’ın en merkezi yerinde olan öğretmenevinin kapatılmasını ya da belediye tarafından başka kişilere işletmesinin verilmesini istemediğini söyleyen Güzel şunları söyledi:

’’ Öğretmen evinin kalmasını istiyoruz burada. Ne belediye ne başkası? Hiçbir yere verilmesin. Türkiye’nin her tarafında öğretmenevleri var. Öğretmenevleri Diyarbakır’da var her tarafta var ama Elazığ’ın öğretmen evi hasardan dolayı kapanmış diyorlar. Bilmiyoruz ne derece doğru? Belediyeye vereceklerini söylüyorlar Biz halk olarak, emekli olan arkadaşlar burada gelip yemeğimizi yiyorduk. Her şey vardı, bu bahçenin kalmasını istiyoruz. Ya da arkada boş alan var. Oraya yapılsın Öğretmenevi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orası daha iyi merkezde olması çok çok iyi. Duyduğumuz kadarıyla şehre uzak yıkılan Emniyet Müdürlüğü’nün orada yapılacakmış. Ne derece doğru bilmiyoruz,ama burada olsa doğudakiler belediyeye binip burada oturuyor,iniyor. Hilalkent’ten gelen yine merkezde olduğu için çok iyi. Öğretmen evinin merkezde olması, kendi yerinde olması için kalmasını istiyoruz.’’ dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com