Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 8.06.2022 3114 Görüntüleme

KELEBEKLERİN ÇOCUKLARDAN DAHA FAZLA YAŞADIĞI BİR COĞRAFYA

Zihniyeti bozuk bir devrin vicdanı kıt insaları ile yaşamaktayız. Hergün şiddet gören kadın haberleri, kadın cinayetleri yetmezmiş gibi birde taciz ve tecavüze maruz kalan, annesi, babası, dedesi tarafından öldürülen çocuk haberleri ile karşılaşıyoruz. Savunmasız, güçsüz, korunmaya ihtiyacı olan kadın ve çocukların hergün daha fazla ezildiği her geçen gün katledildiği bir dünya düzeninde insani vicdanın duygu ve düşüncelerin yok olduğu görülmektedir. Yeni neslin birer bireyi olarak yetişecek olan çocukların taciz ve tecavüze maruz kalması ilerde ki hayatlarında bu çocukların büyük oranda psikolojik sıkıntılar ile karşılaşmasına sebep olmaktadır. Kelebeklerin çocuklardan daha uzun yaşadığı bir coğrafya istemiyoruz.

Peki ya katledilen minik bedenler?

Küçücük yürekleri ve minicik bedenleri ile hayatın renkli pencerelerinden bakmayı bilen, kirli dünyanın puslu havasından bir haber yaşarken kendisini koruması gereken bireyler tarafından katledilen, gerek ebeveynler gerek yakın çevre gerek hiç tanımadığı insanlar tarafından öldürülen  gerekse koca savaşların savunmasız kurbanları olan çocuklar yaşaması gereken en güzel dönemlerinde toprak oluyor. Bir çocuğun katledilmesi insanlık aleminin katledilmesidir. Bir nesli geliştirecek olan büyütecek olan çocuklardır geleceğimizi yok etmeyin…

Çekin kirli ellerinizi minik bedenlerden…

Ne diyordu Ahmet Arif:

“Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir dünyada size hangi şiiri yazayım”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com