Ana Sayfa Uncategorized 11 Haziran 2022 612 Görüntüleme

ALİ ÖZCAN: EĞER BU REJİMDEN MEMNUN DEĞİLSEK, KURTULMAK İSTİYORSAK ÖNÜMÜZE KOYACAKLARI CUMHURBAŞKANI ADAYININ ARKASINDA BİRLEŞMELİYİZ

CHP 26. Dönem Milletvekili Ali Özcan Elazığ’da Elazığlı hemşehrileri ile bir kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Düzenlenen organizasyonda birlik ve bütünlük mesajı vererek ülkenin bu gün içindfe bulunduğu zor koşulların nedeninin ‘UCUBE BAŞKANLIK’ sisteminin yarattığı ‘tek adam’lık yönetimİ olduğunu vurgulayan Özcan Haziran 2023 Seçimlerinde parti iktidarı için değil Cumhurbaşkanlığı için oy verileceğini söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin geldikleri noktayı burada uzun uzun tartışmaya gerek yok. Geçmişte bu hükümet geldiği zaman terör sıfır noktasındaydı. Bir ara en büyük derdimiz terördü, bu terörü nasıl halledeceğiz diye en büyük derdimiz vardı. Fakat şimdi geldiğimiz noktada ekonomi ve dış politika terörün önüne geçti. Şu anda Türkiye’nin sorunu olarak Teröre baktığınız zaman %9 görünüyor. Dolayısıyla bu ekonomik fiyat artışları, zamlar, bugün aldığınızı yarın alamayacağınız şekilde yapılan zamlar, gerçekten artık parti ayrımı olmadan Türkiye’de yaşayan her vatandaşın sorunu haline gelmiştir. İktidar değişikliği iki şeyle olur bir ekonomi ile iki liderle.  Geçmişte bunları yaşadık bir lider çıkar arkasına toplumu alır, sürükler ve bu toplumun iradesini sandığa yansıtır, iktidar değişir. Bir de ekonomi dibe vurur. Hatta dibe değil dipten de aşağıya vurur ki bugünkü durum budur. İktidar değişikliği kaçınılmaz olur. Bu iktidar değişeceğine göre, Türkiye büyük bir memleket, ne yapmak lazım Türkiye’de parti ayrımı yapmadan,  inanç ayrımı yapmadan, görüş ayrımı yapmadan, kavgayı erteleyerek, kendi içimizdeki sorunları erteleyerek, birlik ve beraberlik içinde olmak lazım.  Kavram karışıklığı vardır hangi parti iktidar olacak diye. Burada Parti seçilmeyecek. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve hiç dünyada uygulanmayan sadece Türkiye’de uygulanan Ucube bir başkanlık sistemi. Bunun adı tek adam rejimi. Dolayısıyla bu değişim,  bu dönüşüm,  Cumhurbaşkanlığı seçiminde olacak.  O yüzden başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere genel başkanımız, diğer partilerin genel başkanlarıyla bir altılı masa kurdular ve Türkiye’nin sorunları masaya yatırdılar ve sorunların rğer Millet İttifakı dediğimiz bu ittifak iktidar olursa, cumhurbaşkanımızı seçerler bu sorunların çözümü nedir diye bir mutabakatları var.

Önümüzde bir iktidar değişikliği var. Bu iktidar değişikliği, parti değişikliği olmayacak. Evvela cumhurbaşkanlığını değiştireceğiz. Daha sonra bir yıl maksimum 2 yıl içerisinde de parlamenter rejime geçeceğiz. Esas iktidar zamanı o zaman olacak. Şimdi onun için 2 tane hedefimiz var 1 eşik Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak bunda hiç tavizsiz olacağız barışçı olacağız başka partiden arkadaşlarımızla güç birliği yapacağız.

EĞER BU REJİMDEN MEMNUN DEĞİLSEK, KURTULMAK İSTİYORSAK ÖNÜMÜZE KOYACAKLARI CUMHURBAŞKANI ADAYININ ARKASINDA BİRLEŞMELİYİZ

Altılı ittifakım bozulmayacağını biliyorum. Bu altılı ittifakın belirleyeceği Cumhurbaşkanı kim olursa, ki muhakkak o Cumhurbaşkanlığı sıfatına uygun,  özelliklerine uygun bir arkadaşı aday yapacaklardır.  Bu gün konuşulan birçok şey var. O olsun bu olsun,  sayın genel başkan mı olsun,  yok Akşener mi olsun diye.Bunlar için konuşmak çok erken.  Siyasette, eğer ülkeye hizmet etmek istiyorsanız , eğer kentinize hizmet etmek istiyorsanız, soğukkanlı , barışçıl, kucaklayıcı ve herkesi bir araya getiren bir mücadeleyi örgütlemeniz lazımdır. Aksi halde muvaffak olma şansınız yoktur. Birinci hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ki ben de liderlerin yapmış olduğu değerlendirmelere katılıyorum.  Hiç olmazsa devlette belli bir liyakatı ve belli bir görevi üstlenmiş bir insan olsun. Güvenilir insan olsun, sözüne güvenilecek insan olsun, yalan söylemeyecek bir insan olsun.  Ve parlamenter rejime geçerken de o koltuğu bırakabilecek kadar erdemli bir insan olması lazım. Oturduktan sonra kalkmayabilir. Bunun için Ben inanıyorum, öyle bir Cumhurbaşkanı adayıyla karşı karşıya kalacağız ki bu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da olur – olursa da çok iyi olur-,  6 liderden bir başkasını da adayla aday gösterebilirler. Ama belki bunların dışında da bir arkadaş olabilir. Biz bunu tartışmayacağız.  Eğer bu rejimden memnun değilsek bu rejimden kurtulmak istiyorsak bizim önümüze koyacakları aday Cumhurbaşkanı adayının arkasında birleşmemiz lazım.

BU YAĞMACAILAR RAHAT UYUYAMIYORLAR, BİR GÜN GELİP HESAP VERECEKLER

Siyaset kazanç yeri değildir.Parayı başka yerde kazanacaksın,  malı başka yerde kazanacaksın.  Ama orada da hiç şaibe olmayacak. Aslanlar gibi 10 lira kazanacaksın,  100 liranın peşinde olmayacaksın. Ama helal olacak,  yasal olacak,  koşulsuz olacak.  Kazandığı her kuruş senin cebini tırmalamayacak,  beynini tırmalamayacak .Bakmayın bu yağmacılara.  Bir gün gelip hesap verecekler bu yağmacılar,rahat uyuyamıyorlar. Aslında bu kadar yağma yapmasalardı bugünkü ekonomik koşullarda ‘ne olur gelin alın burayı da biz bu işten kurtulalım’ diyeceklerdi. Ama korkuyorlar o yüzden daha kalabilir miyiz daha çok imkan yaratabilir miyiz diye uğraşıyorlar.

BUNLAR YEŞİLİN DOLARINI SEVİYORLAR, ÇAYIR ÇİMEN SEVMİYORLAR

Bir bira yapacaksanız o temelin sağlamlaştırılması lazım. Kazıkla ve teknik bir çalışma ile sağlamlaştırmamız lazım. Yani 10 liralık yeri imara verdiğimiz zaman 100 lira yapacaksınız ama 10 liraya satan adam orada hiçbir imkan sağlayamayacak,  90 lira bir başkalarının cebine gidecek.  20 yıldır yapılan şey bu yeşili seviyorlar gibi görünüyorlar.  Ama bunlar yeşilin dolarını seviyorlar çayır çimen sevmiyorlar.ali özcan:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com