Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 13 Haziran 2022 562 Görüntüleme

BAŞKAN GÜR “MADEM Kİ AÇLIK SINIRI 6 BİN LİRA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 6 BİN LİRA OLMALIDIR”

Ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik buhrandan tüm sektörler etkilenirken sürekli olarak yapılan zamlar en çok emeklileri ve dar gelirli aileleri etkiliyor. Emeklilere Temmuz ayında yapılacak olan zammın sadece memur emeklisi olan belli bir kesimi etkiliyor olmasına diğer emekliler tepki gösterdi.

Temmuz ayında 3600 ek gösterge ile memur emeklisine yapılacak olan zammın işçi emeklisini kapsamıyor olmasına Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür ve Elazığlı emekli vatandaşlar  tepki gösterdi. Sürekli olarak yapılan zamlardan dolayı Temmuz ayında yapılacak olan zamların daha şimdiden eridiğini dile getiren Başkan Gür ” bize yüzde 40’da zam yapılsa zamlar şu anda erimiş gitmiş. Hele Hele 2500-3000 lira bugün Türkiye’de açlık sınırı 6 bin lira yoksulluk sınırının 19 bin lira olduğu ülkemizde yaşıyoruz. Madem öyleyse Emekliler Derneği Başkanı olarak diyoruz ki madem ki açlık sınırı 6 bin liraysa en düşük emekli maaşının 6 bin lira olmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. Başkan Gür açıklamalarının devamında;

“Ben devleti yönetenlere ve yönetmeye talip olan yetkililere sesleniyorum lütfen bu emeklinin özellikle 4 bin liranın altında maaş alanlara, asgari ücretliye , Bağkur emeklisine hiç geliri olmayan insanların gelir seviyesini yükseltecek bir reform hazırlanmalı bu insanların gelişen Türkiyemiz adına gelirinden milli paydan bir hisse verilmeli, özellikle bu insanlara seyyanen zamlar verilmeli. Yoksa bugün Hükümetimizin çalışmaları yüzde 35 yüzde 40 civarlarında duyduğumuz haberlere göre, Temmuz zammı biz bu Temmuz zamları yüzde 40 olsa dahi 8-10 bin lira maaş alan insanla 2 bin 500 lira alan insan arasında bir düzenlenme yapılsın istiyoruz. Bugün bin 500 lira kira ödeyen bir insan hiçbir şey almasın eğer evde 3-4 nüfusu varsa günde 5 ekmek alsa veyahut 10 tane ekmek alsa sadece kuru ekmek bin 500 lira kira ayda 1000 lira ekmek aylık eder 2 bin 400- 2 bin 500 lira maaş bu insan arabaya binmeyecek mi bu insan evine bir maydanoz dahi almayacak mı? Biz bunların gelişen ülkemizin milli gelirinden pay almasını istiyoruz, refah düzeyinin yükseltilmesini istiyoruz. Daha ziyade bu yapılacak zamların, Temmuz ayında yapılacak zamların daha şimdiden eridiğini görüyoruz. Yani bize yüzde 40’da zam yapılsa zamlar şuanda erimiş gitmiş. Hele Hele 2500-3000 lira bugün Türkiye’de açlık sınırı 6 bin lira yoksulluk sınırının 19 bin lira olduğu ülkemizde yaşıyoruz. Madem öyleyse Emekliler Derneği Başkanı olarak diyoruz ki madem ki açlık sınırı 6 bin liraysa en düşük emekli maaşının 6 bin lira olmasını istiyoruz.

Milli gelirimiz verilen rakamlara  göre iyi bu iyiliğinden esinlenerek bu insanların mağduriyetliklerinin giderilmesini istiyoruz. Sayın devlet yetkililerimizin gözlerinde gördüğü ışığı vatandaşın gözünde de görmelerini istiyoruz. Biz bu ışığı kendi gözümüzde göremiyoruz ya da buraya gelen vatandaşımızın gözünde göremiyoruz dar gelirli vatandaşımızın gözünde göremiyoruz.

Bende bu ülkede yaşıyorum bir Suriyeli kadar bir Afganlı kadar değerim yoksa dedirten bir millet değil de biz bu ülkenin vatandaşıysak Türkiye Cumhuriyeti etiketimiz varsa bizimde bu ülkede refah içerisinde yaşamamızın sağlanmasını istiyoruz. Bizim de temsil ettiğimiz bu kitle adına tek temennimiz budur.” dedi.

EMEKLİLER TEK İSİM ALTINDA TEK KALEMDE ZAMLARDAN ETKİLENSİN

Ülke ekonomisinin sıkıntılı olduğu bu dönemde maddi sıkıntılardan kaynaklı olarak hırsızlık olaylarının ve intiharların arttığını iddia eden Elazığ Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür, emeklilerin ve dar gelirli ailelerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Aynı zamanda emeklilerin memur ve işçi olarak ayrımının bırakılması gerektiğini tüm emeklilerin tek isim altında toplanıp aynı oranda zamlardan etkilenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gür;

“Yakıt dedik bugün 1 ton kömür 6 bin 500 – 7 bin lira olmuş 1 ton odun 2bin  500 lira olmuş. 2 bin 500 lira alan bir emekli bugün gelmiş 250 kg odun yazdırmış bana, 250 kg odun 725 lira  ediyor diyorum ki nasıl geçineceksin diyor ki bittikçe alacam . Ya bu insana yazık vallahi sabah bir emeklimiz geldi burda ağlıyordu. Yani bu yoksulluğun altından tüm pislikler çıkıyor ve çıkmaya devam ediyor. Hırsızlıklar olayları arttı, gasp olayları arttı, şehrin kenar mahallelerinde ki o su lagarlarının ağzında ki  mazgallar bile çalınıp satılmaya başlandı. TEDAŞ’ın yüksek gerilim hatlarında ki o elektrik direklerinde yan çapraz destek demirleri bile çalınıp satılmaya başlandı. Köylerde ki kenar semtlerdeki evler her gün birer birer soyulup eşyaları satılmaya başlandığını görüyoruz duyuyoruz. Yani bakın artık  ülkemizde intihar olayları süsüyle insanlar kendilerine benzin döküp yakmaya başladılar. Bu nedendir? Hep sefaletin, yoksulluğun altından kaynaklanan olaylardan etkileniyoruz biz. Yani biz devletimizden şunları istiyoruz madem ki biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız bizimde bu ülke de yaşamaya hakkımız varsa ki biz bu ülkenin vatandaşıyız bizi hiçbir ülkede kabul etmez. Bizim bir refah payı içerisinde yaşamamızın sağlanmasını istiyoruz. İnşallah devletimiz bu yaşam koşullarını, ekip olarak çalışmaları içerisine almışlardır. Bu Temmuz ayında hem de ikramiyemiz bazında hem maaşlarımız bazında hem  de bu alt gelir gurubu  insanlarımız adına bir seyyanen zam özellikle. Bu seyyanen zam olmadığı sürece emekliler arasında ki kendiş sınıfımız arasında ki uçurumun kapanmayacağı gibi kamu yöneticisi ve kamu memur arasında bile farklar oluyor. Bugün 3600 ek gösterge de memur emeklisine veriliyor işçi, ssk, bağ-kur emeklisine verilmiyor. Ya ben devletimizden şunu istiyorum ya bizde yıllarca bu vatana vergi verdik, sigorta verdik, primimizi verdik yani biz rica ediyoruz bu memurla işçi emeklisi arasında ki bu ayrımın kaldırılmasını maaş artışları oluyor bakıyorsun memura veriyor yüzde 30-35 işçi emeklisine SSK, Bağ-kur emeklisine veriyor yüzde 25-28 yani biz bu aradaki farkında kaldırılmasını istiyoruz. Emekli tek isim altında bu zamların tek kalem altında verilmesini istiyoruz.

Yani biz bugün kendimizi düşünmüyoruz artık biz  bir şekilde hayatlarımızı idame ettirmeye çalışıyoruz ama ben bugün benim komşum 2 bin 500 lira maaş alıp evine bir deste marulu maydanozu götüreceği zaman onun hesabını yapıyorsa ben bunun ezikliğini kendimde ve kendi evimde bile oturduğum zaman hissediyorum . Çünkü ben kendi evime 1 kg meyve götürdüğüm zaman o kendi evine 1 deste marul ve 1 deste maydanozu götürememenin hesaplarını yapıyor. Biz biran önce insanca yaşamanın hesaplarını yapıyoruz. Devletimizde inşallah bu konuda  hassasiyetle çalışmalarını devam ettiriyordur. Bizide sevindirecek bir 7. ay hem maaşlarımızın hem de ikramiyemizin güzel bir zamla bu insanları memnun edeceğini bekliyoruz.” dedi.

BAŞKAN GÜR “ESKİDEN KUYRUK VARDI DİYORLAR ASIL KUYRUK ŞİMDİ VAR”

TÜİK’in verilerinin tamamen aldatmaca olduğunu dile getiren Elazığ Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür,  sabah akşam petrole zam geliyor biz Tüik’in verilerini 7-8’lerde beklerken açıklanan rakamlar 2.98-3 oluyor dedi.

“Türkiye’de diyorlar ki eskiden kuyruklar vardı asıl kuyruklar şimdi başladı. ” ifadelerinde bulunan Başkan Gür;

Özellikle şunu söylüyorum devletin veyahut TÜİK’in açıkladığı rakamlar tamamen aldatmaca rakamlardır. TÜİK’in açıkladığı rakamlar tamamen bu alt gelir seviyesinde ki insanları bağdaştırmıyor, yani bu nasıl birşeydir ben anlamıyorum. Şimdi Ocak’ta 11.10, Şubat’ta 4.81, Mart ayında 5.46, Nisan ayında 7.25 olan enflasyon aylık TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Mayıs atında 2.98 açıkladılar. Ben burdan sizin aracılığınızla TÜİK yetkililerine şöyle sesleniyorum hergün mazota , petrole zam gelen bir ülkede bir önce ki ay 7.25 olan bu ayınki enflasyonu nasıl oluyor da zamlar üst üste geldikçe bu enflasyon birden bire 2.98’e düştü. Yani biz bunun yüksek tutulmasını beklerken yani 7-8’lerde beklerken 2.98 veya 3’e düştü. Oysa akşam petrole zam geliyor sabah kalkıyoruz yine zam geliyor. Bugün mesaj gelmiş telefonuma Cuma günü gece 12’den sonra 1.43 Türkiye’de diyorlar ki eskiden kuyruklar vardı asıl kuyruklar şimdi başladı. Tarım kredi kooperatifleri ülkemizin ucuz temin eden marketleri değil mi vatandaş 160 liralık yağın  yerine Tarım Kredi Kooperatiflerinde  155 lirayı duyduğu zaman orda sabah namazından sonra kuyruklar oluşuyor ki ben 5 litrelik yağı 10 lira ucuza alayım diye. Bundan iyi kuyruk olmaz petrole zam geliyor 2.43 zam gelince gidin bakın kuyruklar oluşuyor niye? Ben bu gece 12’den önce depoma biraz benzin alayım hiç değilse kar kardır diyor. E kuyruklar almış başını gidiyor yoksulluk almış başını gidiyor.” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com