Ana Sayfa GÜNDEM 13 Haziran 2022 528 Görüntüleme

ÖZCAN ” BİZ LİYAKATİ SADECE BÜROKRASİDE ARIYORUZ AMA İŞ YAPILIRKEN DE LİYAKAT YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi 25 ve 26. dönem Milletvekili  Ali Özcan Elazığ’da ki temasları sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlediği programda basın açıklamasında bulunan Özcan, Elazığ’ın en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getirdi.  Liyakatsiz kişilerin sadece bürokraside değil aynı zamanda diğer  iş alanlarında da var olduğunu belirten Özcan;

“Bir kere Elazığ’ın gerçekten işsizliğe mahkum olmuş bir durumu var. Geldim hiçbir şey değişmemiş daha da kötü olmuş , e şimdi deprem oldu depremle ilgili yani verilen sözler  yerine getirilememiş tam manasıyla, şimdi zaten bizde enteresan birşey son 20 yıldır yatırımlar böyle çabucak olsun, kalitesiz olsun, bir arkadaş gelsin hemencecik yapsın şeklinde oluyor halbuki biz inşaat mühendisiyiz herhangi bir proje yapılacaksa onun planlaması projesi ve okulda bize öğrettikleri şu var pahalı olmayacak, ortalama maliyet olacak, kaliteli olacak , sağlam olacak yani bunlardan yoksun. Şimdi dikkat ediyorsunuz  Türkiye’nin heryerinde hemen birçok akademisyenlere, bilim adamlarına danışmadan yatırımlar falan yapılıyor ve de çabucak yapılıyor hani sadece bürokraside liyakat arıyoruz ya aslında iş yapılırken de liyakat yok  bakın etrafınıza deprem konutları yapıldı, TOKİ yaptı konuşuyorum arkadaşlarla onların yalancısıyım diyor ki oturuyorum aşağı katta yüksek sesle konuşursam yukarda ki kattan duyuluyor.

O bakımdan Elazığ’ın politikacıları, milletvekilleri Elazığ’ın sorunlarıyla ilgilenmek zorundalar ama bugün ki ortamda buna imkan yok çünkü Türkiye’nin bütün sorunlarıyla tek bir adam ilgileniyor, tek bir adam karar veriyor ve o adamın Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği kararın dışında hiç kimsenin herhangi  bir yaptırım gücü, konuşma gücü yo ve iş yapma gücü yok o bakımdan mesela o 4  arkadaşı falan ayrı tutarak şimdi bir muhalefetin görevi var.” ifadelerine yer verdi.

BU 6’LI MASA BİRBİRİYLE BAŞKA BİR ZAMAN ASLA BİR ARAYA GELMEZDİ!

Taziye ziyareti amacıyla geldiği Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde sıkıntılar gördüğünü dile getiren  CHP 25 ve 26. dönem Milletvekili  Ali Özcan, Türkiye’de daha önce ittifakların olduğunu ancak o ittifakların seçim döneminde oluştuğunu dile getirerek “Bu sefer çok farklı bir şey oldu ilk defa daha seçim yok en ufak bir şekilde seçim atmosferine girmemişiz 6 masa yan yana geldi burda bu çok büyük bir olay ve bu 6 masa birbiriyle başka bir dönem de asla anlaşamayacak liderler bir masa etrafında toplandılar.” dedi.  Özcan açıklamasının devamında;

“Muhalefette bir milletvekilimiz var çokta sevdiğim bir kardeşim, çalışkan, dürüst genç bir kardeşimiz eleştireceksiniz ama Elazığ’ın yaraları ne ise onlara da çare bulacaksınız şimdi biz muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak eleştiririz ondan sonra öneri götürürüz ama bizim görevimiz o değil peki onlar yapamıyorsa biz nasıl yapacağız ? Biz ne yapmalıyız? Yani eleştirdiğiniz şeyleri biz nasıl yapacağız? Bu maalesef Elazığ’da da olmuyor Türkiye’de de olmuyor yani  bu biraz parti eleştirisine girer ama  bu gerçekleri konuşmak gerek.

Şimdi ben geldim Elazığ’a kendi bağlarım için geldim taziyelerim vardı geldim. Ama örgütte de bazı sıkıntılar olduğunu gördüm örgütte ki bu sıkıntıların giderilmesi için bir ağabey olarak görev yapmak mecburiyetindeydim. Önce ki gün yaptığım toplantı da zaten bu mealdeydi.  Ne yaptık birlik beraberlik dedik, küskünlüğü kaldıralım dedik, önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var bunu halledebilmek için millet ittifakı Türkiye’de geçmişte 2’li -3′ lü filan ittifaklar oldu ama seçim  sathi mahalline girdiğimiz zaman oldu ama bu sefer çok farklı bir şey oldu ilk defa daha seçim yok en ufak bir şekilde seçim atmosferine girmemişiz 6 masa yan yana geldi burda bu çok büyük bir olay ve bu 6 masa birbiriyle başka bir dönem de asla anlaşamayacak liderler bir masa etrafında toplandılar ülkesinin sorunlarını ve Cumhurbaşkanlığını konuştular. Onun için önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var biz Elazığ için ne yapabiliriz onları konuştuk. ” dedi.

ELAZIĞ’IN ÜRETİM VE YATIRIM SIKINTISI VAR

Elazığ’ın birçok sıkıntısının var olduğunu dile getiren Özcan, ilimizin tarihi mekanlarından olan Harput’a yıllardır yatırım yapıldığını ancak bir gelişme olmadığını ifade etti. Ak Partinin Elazığ’dan  2 milletvekilli çıkarabileceğini iddia eden Özcan;

“Elazığ’ın üretim sıkıntısı var, yatırım sıkıntısı var Elazığ bir turizm kentidir bakınız işte bir Hazarbaba var Hazar gölü var, Harput’a gidiyoruz tarihi bir şehrimiz var kaç senedir Harput’a boyna yatırım, her Belediye Başkanı geldi yatırım yaptı ben 2 defa çıktım çok büyük bir gelişme yok. Evet bir takım çalışmalar var  Niye 20 yıldır tamamlanamadı? Niye başka kentlere gittiğimiz zaman yani Harput kadar değerli olmayan tarihi yerlere , tarihi yerleşim yerlerine yoğun bir turist akımı varken biz burda sadece cumartesi, pazar günleri dolabilen bir tarihi kentimiz var. Bunu için Elazığ’ın bu ihtiyaçlarını giderecek bir yapıya veya bir öndere ihtiyaç var.

Zannediyorum ne olursa olsun Adalet ve Kalkınma Partisi 2 milletvekili çıkarabilir gerisi bize ait yani muhalefete ait bu 3 muhalefet partisinin milletvekilleri Elazığ’ın sorunlarıyla ilgilenmeli çünkü maalesef ben görüyorum basında öyle çok özgür değil. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com