Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, ŞEHRE BAKIŞ 20.06.2022 1824 Görüntüleme

HALİS YILDIZ’IN KALEMİNDEN….DİREN TÜRKİYE!

DİREN TÜRKİYE!

Diren! Çömlekçisinden fabrikatörüne kadar olan herkes.

Diren, emeklim, dulum ve yetimim diren. Diren, asgari ücretle geçinmeye çalışan işçim.

Diren, sanayide balyoz sallayıp evine ekmek götürmeye çalışan esnafım.

Diren, Halis Yıldız diren.

Diren arabacı Mustafa dayı.  Sende kıs kıs gülme lan Yaşo, sende diren! Böbürlenme, param kasada pasaportum cebimde diye. Sıra bir gün sana da gelir. Hele bu toz duman altı aydan fazla devam etsin, ilk önce senin gibilerin burnundan getirir bu millet. Bana bir şey olmaz deme, sende diren Hâkim amca. Sende diren, savcı bey de dirensin. Kısacası memurundan tüccarına adı ‘Ortadirek’ olan herkese sesleniyorum.. DİRENİN!…

 

Neye karşı direnelim? Neye olacak, güzel ülkemiz Türkiye’mize bu kar tipi ve boranı yaşatanlar ve Aydınlık Türkiye’yi karanlıklara gömmek isteyen herkese karşı direnmeliyiz.. Pavyoncusundan kulüpçüsüne herkesten rica ediyorum, insanlarımıza söyleyin dirensinler.

 

Derdin nedir? Derdim merdim yoktur benim. Dış güçler ve onların yaverleri direncimizi kırıp malımıza el koymak istiyorlar. Bunun için direnin diyorum!

Unutmayın: YAŞAMAK DİRENMEKTİR. Yaşamak için direnmek gerekir. İyi bir gelecek için zulme karşı hep birlikte çalışarak direnmeliyiz. Direncini kaybeden insanlarla intihar eden insanlar arasında hiçbir fark yoktur canlar. Gerekirse alıştığınız tüm zevklerinizden vazgeçin. Bir şey olmaz. Altı ay direnseniz ölmezsiniz. Tezek dumanıyla yetiştik de ölmedik biz. Denizler geçtik de boğulmadık. Gölde mi boğulacağız deyip sırt sırta verip çalışın. Şapkayı düşürmemek için lütfen yapın bunu. Çocuklarımızın geleceği için sevgili okurlar. Direncimizin kırılması demek bizi alt etmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmek demektir. Salça ekmek yiyin ama sürmeyin yağımızı bunların o kokuşmuş ağızlarına. Girmesin ekmeğimiz haram dolu midelerine. Nasip etmesin bizim olanı Yaradan. Onlara kendilerinden ola bizden bileler. Allah belalarını versin demeyeceğim. Bizler, Türk milleti olarak bir olup Ata’mızın yaptığı gibi hepsini denize dökeceğimiz günü görelim demek varken!… İnşallah gömeceğiz bu ülkeye düşman olan herkesi, günü geldiğinde bir p…h çukuruna. Sabrı niyaz edin dostlarım. Sabrı niyaz biraz. Çok değil. Bu kar boran altı ayda dağılır bu ülkenin üzerinden. Biz biz olur, bizi yönetenler de bizim gibi olurlarsa altı ayda tertemiz oluruz. Umudun var mı senin? Benim bir umudum sizde, bir gözüm yukarı şehirdedir. Kendinize çeki düzen verir özünüze dönerseniz kaçacak delik aramazlarsa gelin beni yakalayın. Kanım helal olsun. Kesrik köprüsüne asın. Pir aşkına, bir defa olsun dinleyin beni. Ali aşkına canlar…

Ya Allah! Ya Hak! Ya Muhammet! Ya Ali deyip direnin. Direnin ki bir çakıl taşımız nasip olmasın bu ülkeye düşman olanlara. Gözleri malımızda kala kala gebersinler.

 

Saygı ve sevgilerimle.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com