Ana Sayfa GÜNDEM 23 Haziran 2022 475 Görüntüleme

ELAZIĞLI DEPREMZEDE “ENKAZ ALTINDA KALDIK AMA KİMSE DOĞRU DÜRÜST BİZİ SORMADI”

24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde birçok vatandaşımız enkaz altında kalırken 41 kişi hayatını kaybetti. Deprem sonrası yapılan açıklamalarda bin 466 kişinin ise hafif ve orta dereceli olarak yaralandığı bildirilmişti. Elazığ’ın maddi ve manevi olarak büyük kayıplar verdiği bu depremde 45 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Peki Depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin yaraları sarıldımı?

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde Elazığlı vatandaşlar gerek mallarından gerekse canlarından büyük kayıplar verdiler. Şehrin büyük bir kısmı yıkılırken ayakta kalan binalar ise ağır hasar alarak kullanılmayacak hale geldi.

İnsanların maddi ve manevi olarak ağır kayıplar verdiği bu depremin üstünden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen depremzedelerin yaraları henüz sarılmış değil.

24 Ocak’ta meydana gelen depremde Elazığ Merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesinde yıkılan binanın enkazında kalan Mustafa Y. isimli vatandaşımız “Enkaz altında kaldık ama kimse doğru dürüst bizi sormadı” ifadelerini dile getirdi. Mustafa Y. isimli depremzede şehrin bürokratlarından yardım beklediklerini dile getirerek TOKİ evlerininde son derece sıkıntılı olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığlı depremzede Mustafa Y.

“Enkaz altında kalan bir vatandaş olarak şuan da hükümete sesleniyorum enkazdan çıktığımız günden bugüne kadar sadece bize yapılan yardım 30 bin TL ama aşırı bir mağduriyetimiz var şuan ki mevcut yönetim Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Vali olarak hiçbirisi bir yardımda bulunmadı. Bu saate kadar hiçbir zaman bizi sormamışlar. Yani bundan dolayı çok mağduruz ve bu mağduriyetliğin giderilmesini istiyoruz. Bize verilen 30 bin TL hiçbirşeyi karşılamıyor şuan ki yapılan zamlara göre 30 bin TL eşyayı karşılamıyor ama nedense 30 bin TL bizi kandırmak mı artık bilmiyorum ama yeterli değil. Bunun için devletten ve hükümetten destek istiyoruz. Yardımcı olurlarsa seviniriz.” dedi.

Elazığ’da yaşayan depremzedelerin en büyük sıkıntılarından birininde yapılan TOKİ konutları olduğunu dile getiren Elazığlı Depremzede Mustafa Y.  AFAD görevlilerinin sorunlarıyla ilgilenmek yerine “Git bizi nereye şikayet edersen et” ifadelerinde bulunarak taleplerini geri çevirdiğini iddia etti. Elazığlı depremzede Mustafa Y. açıklamalarının devamında;

“Şuanda yapılan TOKİ’lerde bizde kiracıyız TOKİ’ler tamamen sıkıntı. Bir sürü eksikleri var su akıntısı var, lağımlarında pisliklerinde kokudan girilmiyor, otoparklarına girildiğine tamamen sorumsuz oldukları, bir yer. Bundan birkaç gün önce şikayetimizi dile getirdik ordaki yetkililer olmak üzere diyorlar ki gidin bizi nereye şikayet ederseniz edin biz bu şikayeti dile getirsek dahi ilgilenen kimse yok. Ondan dolayı yardım bekliyoruz. AFAD’ın kurum yetkilileri hatta geçen benim ev sahibimi gönderdik ama halen lavabolar herşey sökülmüş yerde bekliyor. Halen daha ilgi alaka gösteren kimse yok. “ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com