Ana Sayfa Uncategorized 27 Haziran 2022 276 Görüntüleme

HATAY’LI GENÇLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ

HATAYLI GENÇLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projesi sürdürülen Anadoluyuz Biz projesi kapsamında Hatay ilinden gelen 40 Genç ve koordinatörler, 4000 yıllık kadim kültüre sahip Elazığ’ı gezip görme fırsatı buldular. Proje kapsamında geçtiğimiz günler de ilimizden 40 gencimiz Hatay iline misafir olmuştu, proje kapsamında da Hatay’dan gelen gençler burada geçirdikleri süre zarfında Sivrice, Keban, Baskil, Harput, Kapalı Çarşı ve Şehir Merkezini gezerek hem kültürümüzü öğrendiler hem de yöresel lezzetlerimizi tatma imkanı buldular. 4 gün süren programın ardından düzenlenen veda gecesiyle memleketlerine dönen gençler İlimizden memnun ayrıldılar.

Proje kapsamında İlimize gelen gençler yaptıkları açıklamalar da; Elazığ güzel bir şehir, Göllerinden, tarihine yemeklerinden şirin ilçelerine kadar her şeyi çok beğendik. 4 gün çok dolu dolu geçti, Doğu Anadolu’ya ön yargılarla geldik ve mutlu ayrılıyoruz açıkçası böyle olacağını beklemiyorduk, geldik, gezdik ve gördük çok beğendik. Burada bizimle ilgilenen bizlere eşlik eden gençlik ve spor il müdürlüğü personellerine ayrıca çok teşekkür ediyoruz, tekrar gelmek ümidiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz, ifadelerine yer verdiler.

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; 4 gün programında ardından veda gecesiyle ilimizde ağırladığımız gençlerimizi evlerine uğurluyoruz. Bakanlığımızın yürüttüğü çok kıymetli bir proje de Hatay ilinden gelen gençlerimizi de ağırladık. Elazığ’dan Hatay’a bir gönül köprüsü kurduk, ilimizin önemli tarihi ve kültürel yerlerine ziyaretler gerçekleştirildi, Yöresel Lezzetlerimizi tatma imkanı buldular, Keban’dan Sivrice’ye Baskil’den Harput’a kültür gezileri düzenledik ve nihayetinde hüzünlü olsak ta program sona erdi. Gençlerimizin tabiriyle dolu dolu bir program geçirdik. Bu program çerçevesinde yine Anadolu’nun farklı illerinden gelen gençlerimize tarihimizi kültürümüzü anlatmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda da ilimize gelen gençlerimizle geldikleri günden itibaren bizatihi ilgilen çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, gençlerimize yaşamlarında başarılar diliyorum, ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com