Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM 29 Haziran 2022 378 Görüntüleme

BİLAL ÇOBAN: ELAZIĞ SADECE MERKEZİYLE DEĞİL,İlÇE,BELDE VE HATTA KÖYLERİ İLE TURİZM POTANSİYELİNE SAHİPTİR

 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban “2023 Türkiye, 2034 Elazığ” sloganıyla 10 sektörde hazırladıkları projelerini paylaşmaya devam ediyor. Her hafta bir sektör ile ilgili projelerini paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bu hafta Elazığ’ın Turizm ile ilgili yapmış oldukları çalışmalarını paylaştı.

Hazırladıkları “Turizm Şehri Elazığ” başlıklı projelerini şehir medyasıyla paylaşıp kamuoyunun ve yerel dinamiklerin dikkatini çekmeyi hedefleyen Başkan Çoban titizlikle hazırladıkları başlıklardan bir tanesinin de Elazığ’ın Turizmi olduğunu söyledi.

Elazığ’ın Turizm açısından çok önemli ve büyük potansiyellere sahip olduğunu projelerinin genel kısmında anlatan Başkan Çoban, Elazığ’ın bölgede hem güvenlik hem de sahip olduğu birçok turistik zenginlikler açısından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şehrin turizm ile ilgili sahip olduğu değerleri bir bir projelerinde detaylandıran Başkan Çoban,  turizm ile alakalı sadece Elazığ merkez değil İlçeler, Beldeler hatta ve hatta birçok köyümüzün büyük katma değerler sağlayacak potansiyellere sahip olduğunu ifade etti.

Her İlçenin turizm ile ilgili envanterini çıkardıklarını kaydeden HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Harput ve Palu başta olmak üzere bütün ilçelerimizde sahip olduğumuz o kadar çok turistik potansiyelimiz var ki değerlendirilmemesi akıllara ziyan Dedi. Sivrice’nin apayrı birçok zenginliği bünyesinde barındırdığını ifade eden Çoban aynı şekilde Alacakaya, Ağın, Maden, Palu, Keban, Karakoçan, Kovancılar, Arıcak ve Baskil ilçelerimiz gerek sahip oldukları kültürel varlıklar, gerek inanç turizmi gerekse görsellikleri açısından ülke coğrafyasında ender rastlanılacak zenginliklere sahip. Bu ilçelerimizdeki tüm turizm içerikli değerlerin envanterlerinin çıkartılıp bir an önce kurulacak komisyonlarla koordineli bir şekilde turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalar şehrimizi Turizm Şehri etmeye dolayısıyla da kalkındırmaya yetecektir dedi.

Alacakaya İlçemizdeki yeraltı zenginliklerimizin şehrin sanayileşmesine aynı yerleşkede bulunan tarihi IV. Murat Kervansarayı’nın restorasyonunun yapılarak turizme kazandırılması yine Elazığ’ın bir turizm kenti olmasına önemli katkı sunacaktır diyen Çoban şunları kaydetti:

Bugün Arıcak İlçemize özgü Ters Lalemiz, Ağın’a has leblebimiz, Maden’deki tarihi yapılarımız, Karakoçan’daki kaplıcalarımız, Kovancılar yerleşkesinde bulunan kilise ve manastırlarımız, Keban İlçemizde ki tarihi camiiler ve diğer yapılarımız, Baskil Kaysımız ve aynı yerleşkede bulunan birçok tarihi değerlerimiz, Harput ve Palu’nun tarihi İpekyolu güzergahında olması hasebiyle milyonlarca turistik değerlere sahip olması Elazığ’ın bir Turizm Şehri olarak 2034’de emin adımlarla gitmesi demektir.

Turizm Şehri Elazığ başlıklı projelerinde Elazığ’ın turizm şehri olma bağlamında şehrin öne çıkan güçlü yönlerinin maddeler halinde belirtildiği, yine Turizmde Elazığ’ı öne çıkaracak fırsatların neler olduğunun açıklandığı proje dosyalarında Başkan Çoban’ın Elazığ turizmine katkı sunacak projelerinden bazıları şöyle:

Turistik tesis yapımı için özel sektörün teşvik edilmesi ve kredi sağlanmasına devam edilmesi,

Konaklama yerleri ve lokanta kafe gibi yardımcı turistik tesislerin, turistik belgeli olarak kurulmasının teşvik edilmesi,Turizm eğitim ve danışma merkezi gibi destek tesislerin oluşturulması,Elazığ’ın doğal ve tarihi değerlerini, el sanatlarını, yemeklerini tanıtıcı film, video, kaset, broşür vb. dokümanlar yapılmasına devam edilmesi,Elazığ’da tarihi eserlerinin restorasyonlarının yapılarak turizmin hizmetine sunulmasına devam edilmesi,Hüseynik Mahallesi ile Harput arasındaki tarihi kara yolunun ulaşıma açılması,Hüseynik Mahallesi ile Harput arasında teleferik ulaşımı sağlanması,Elazığ’da Kazım Efendi Sokağı’nın sanat sokağı olarak değerlendirilmesi,Uygun mevsimlerde mesire alanlarına düzenli otobüs seferleri konulması,Palu Kalesi’nin restore edilip, ören yeri olarak teşhir edilmesi,Eski Palu’daki kilisenin onarılıp fresklerin teşhirinin sağlanması,Göl kıyısında kamping alanları düzenlenmesi.İnanç Turizmi çerçevesinde Türbeler için gerekli adımların atılması, çevre düzeni ve tanıtımlarının sağlanması,Alacakaya 4. Murat Kervansarayı, Keban Denizli Kervansarayı, Kovancılar Ekinözü Manastırı, Sivrice Doğanbağı Kümbet restorasyonlarının sağlanması.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com