Ana Sayfa Uncategorized 29 Haziran 2022 238 Görüntüleme

GSB SPOR OKULLARI AÇILDI.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının açılışı yapıldı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde 21 farklı branşta ücretsiz olarak verilecek spor eğitimlerinin açılış töreni bugün Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN ve Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN’ın açılış konuşmalarının ardından sporcuların gösterisiyle son buldu. İlimiz de yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında cimnastik, atletizm, atıcılık, basketbol, badminton, boks, eskrim, futbol, güreş, hentbol, judo, masa tenisi, muay thai, okçuluk, tekvando, tenis, wushu, voleybol, karate, yüzme ve engelli bireylere yönelik kurslar verilecek.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde antrenörlerin eşliğinde eğitimler ile 7-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 21 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi tarafından alınacaktır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yapılan açılış töreninde açıklamalarda bulunan İl Müdürü EREN, ” Sayın Valim, Değerli Hazirun GSB spor okulları açılış törenine hepiniz hoş geldiniz,

Bakanlığımızın 81 ilde ücretsiz olarak hem çocuklarımızın hem de gençlerimizin bilişsel, psikolojik ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak için 12 ay devam eden yaz aylarında çocuklarımızın zamanlarını daha verimli kullanması için bu etkinliklere uzman kadroyla devam ediyoruz. 21 farklı branşta, 48 uzman, 25 öğretim görevlisi ile gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimlerine katkı sunuyoruz.

Uzman ekiplerimizle spor okullarımıza yazılan çocuklarımızı ve gençlerimizi daha başarılı olmaları için onları takip edecek ve uzman antrenörlerimizle başarılı sporcularımızı müsabakalarda ve spor faaliyetlerine katılımını sağlayacağız. Gsb spor okullarına kayıt ettiğiniz için hem şükran hem de minnet duyuyoruz. Şuana kadar 8.000 başvuru aldık bu başvuru sayısını 10.000 geçeceğini tahmin ediyoruz.

Tüm velilerimizi tebrik ediyorum çocuklarımızın gelişi çok önemli bir ülkenin gelişimi insanlarıyla insanların gelişimleri sporla sağlanmaktadır. Bu anlamda çocuklarımızı sportif ve sosyal faaliyetlere yönlendirdiğiniz için hepinizi ayrı ayrı kutluyorum

Şampiyona Şehri Elazığ, bu yıl içerisinde İlimizde yapılan, A Milli Takım Müsabakası, Türkiye Şampiyonaları, yarı finaller ve grup müsabakaları ile sporla yaşayan bir şehir oldu. Her hafta tesislerimizde farklı müsabakalara ev sahipliği yaptığımız bir takvim gerçekleştirdik.
Şehrimizin Spor altyapısının oluşmasında çok önemli bir yer alan gsb spor okulları bizler çok önemli görüyor ve bütün imkânlarımızı, antrenörlerimizi buradaki sporcularımızın takip edilmesi için görevlendiriyoruz.
Gsb Spor okulları açılış törenine katılım sağlayan velilerimize, sporcularımıza, Gençlik ve Spor aileme saygılarımı sunuyorum, çok teşekkür ederim. “ifadelerine yer verdi.

Elazığ Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman yaptığı açıklamada; ‘’Gsb yaz okullarının açılışı münasebetiyle bir araya geldik Bu güzel etkinlikleri düzenleyen gençlik ve spor bakanlığına, gençlik ve spor il müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Anne ve babalar olarak bizler çocuklarımızı gelişimleri için gayret sarf ediyoruz. Özellikle akademik başarıları için gayret sarf ediyoruz ama çocuklarımızın hayatta başarılı olabilmeleri içinde sosyal yönden de katkı sunmamız gerekiyor.

İşte sportif faaliyetlerde bu gelişimde önemli bir yere sahip, çocuklarımızın bedensel fiziksel ve sosyal yönden gelişmeleri için çok önemli aktiviteler. Sevgili anne ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum evlatlarını bu etkinliklere kayıt yaptırdıkları için yaz okulları ile başlayarak, okulların açıldığı dönemde de devam etsinler. İlimizin Spor tesissileri gezdikçe iftihar ediyorum devletimizle, milletimizle bu tesislerimiz bütün gençlerimize ücretsiz olarak sunuluyor.

Ülkemiz genç bir nüfusa sahip ülkemizin sahip olduğu bu nüfus ile sporda yönlendirilen gençlerimiz tesislerimizindi artmasıyla adım adım başarılar kazanmaktalar. Sporcu sayımız artıkça, spora yönelim artmasıyla sporcularımız olimpiyat derece alarak dönüyorlar. Bu sporcularımız aldığı başarılar ile gurur duyuyoruz. Yaz spor okulumuz çocuklarımız, anne ve babalarımız için, spor camiamız için hayırlı uğurlu olur. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor ve hayırlı akşamlar diliyorum. ‘’dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com