Ana Sayfa GÜNDEM 2 Temmuz 2022 398 Görüntüleme

ŞEKER ZAMMI İLE SEKTÖRE BÜYÜK DARBE

Geçtiğimiz günlerde şekere yapılan büyük zam sonrası esnaflar tepki gösterdiler. Elazığ’da kahvehane işletmeciliği yapan esnaflar çay zammından sonra şekere de zam yapılmasının ardından hem vatandaşın zorlandığını hem de kendilerinin şeker temininde sıkıntıya girdiklerini söylediler.

Elazığ’da Kahve işletmecisi Sıddık Cideri çay zammından sonra şeker zammının sektöre çok büyük bir darbe vurduğunu söyleyerek insanların 1,5 liraya içtiği çaya 2 lira vermek konusunda bile sıkıntı yaşayacaklarını söyledi. Şekere yapılan %67 lik zammı korkunç bir fiyat olarak niteleyen Cideri:

‘’Şeker konusunda şu an büyük bir sıkıntı yaşamaktayız.1,5 liraya şu an çay veriyoruz. Maalesef şekere yapılan %37 gibi, % 67 gibi zamlar esnaf olarak bizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda yetkililerin mutlaka bir el atmaları, bu konunun mutlaka güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok korkunç bir fiyat. Şu an esnafa çay veremez durumdayız. Neden 1,5 liraya verdiğimiz çayı 2 lira yapacağız. Ama maalesef esnaf ben 2 liraya çay içmem diyor. Ama 1,5 liraya sattığımız zaman maliyet bizi kurtarmıyor. Şeker dışında çaya da ne kadar zam geldiği malumunuz. Yani mutlaka yetkililerin bu konuda bir güncelleme yapmalarını düşünüyorum. Temennim bu.’’ dedi.

1999 yılından beri Elazığ’da kahvehane işleten Hakan Torcan vatandaşın çay fiyatlarından şikayetçi olduğunu ve insanların evine ekmek götürmekte zorluk çektiğini ifade ederek;

’’Biz örneğin şekerin 5 kilosunu 35 liraya, çayı 2 liraya veriyorduk  fakat çay şu anda 2,5 ama şekerin 5 kilosu 240 liraya  çıkmış. Gel de ekmek ye. Gerçekten perişan olduk. Tadı, bir anlamı hiç bir şeyi kalmadı. Şeker bulmakta sıkıntı çekmiyoruz. Var ama adam istediği gibi satıyor, istediği gibi etiketi yapıştırıyorlar, istediği gibi etiketliyorlar. Mesela karşı market bakıyorsun. Hemen daha haberlerde zam şeyi geliyor adam etiketi değiştiriyor. E sen bu ürünü zamlı aldığın zaman zamlı satabilirsin. Fakat zamlı almıyorsun hemen etiketi yapıştırıyorlar. Böyle bir dünya yok. Gerçekten perişan olmuşuz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şimdi kalkıp çaya zam yapsak, vatandaş içemez. Şaştık kaldık.Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Vatandaş çay fiyatlarına tepki gösteriyor. Vatandaşın cebinde para kalmamış ki. Herkes perişan olmuş. Adam evine bir ekmek götüremiyor. Valla öyle garibanlar var ki evine ekmek götüremiyor.  Adamın kirası var, adam işsiz. Ortalık gerçekten perişan. Buna bir el atsınlar.’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com