Ana Sayfa Uncategorized 3 Temmuz 2022 291 Görüntüleme

KARATAŞ: ”DİŞ HASTANESİ İNŞAATI DURMUŞTUR.BU KONUDA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR’

Yaşananan ekonomik kriz neticesinde özellikle inşaat sektöründeki maliyet artışlarıyla bir çok proje tamamlanamıyor. Yüklenici firmaların maliyet artışları nedeniyle yarım bıraktığı projelerden birisi de Elazığ Fırat Üniversitesi Diş Hastanesi. 2021 yılı sonlarında büyük bir temel atma töreni gerçekleştirilerek başlayan diş hastanesi inşaatı durduruldu.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 12 Nisan 2023 yılında teslim edilmesi planlanan, ancak inşaat maliyetlerinin artmasından dolayı yüklenici firmanın işi bırakması sonucu yarım bırakılan Fırat Üniversitesi  Diş Hekimliği Fakültesi inşaatına durdu.Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, aynı şekilde Elazığ stadyumunda da inşaat çalışmalarının durma aşamasına geldiğini ama ek bütçe ile tekrar inşaata devam edildiğini söyleyerek yaşanan durumun çifte standart uygulaması olduğunu belirtti.

Karataş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: ‘

13 Aralık 2021 yılında Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi temel atma töreni gerçekleşti. Elazığ İlköğretim okulunun bulunduğu yerleşkeye Fırat Üniversitesine devredildiğinden dolayı bu araziye Fırat Üniversitesine bağlı Diş Hastanesi’nin temeli atılması sonucunda ilimize ve bölgemize hizmet verecek büyük bir sağlık yatırımının yapılmasından dolayı büyük bir sevinç  ve büyük bir gururu yaşamış bulunmaktaydık. Ama 2022 yılına geldiğimiz bugünlerde maalesef temel atımından sonra herhangi bir ilerleme kaydedilemediğinden dolayı inşaat durmuş ve yüklenici firmanın,özellikle ekonomik kriz ve inşaat maliyet girdilerinin artması sonucunda,  maalesef inşaatı bırakmıştır. Yeterli bütçe oluşturulamadığından dolayı,  maalesef ilimiz siyasileri de bu konuda çözüm için gerekli adımları atmamışlardır.

Ancak Elazığ stadyumunun inşaatında da aynı sıkıntı yaşanmış ve  geçen hafta inşaat  bütçe ve sıkıntılarından dolayı durma noktasına gelmişti.Bu konuda ilimiz siyasileri olaya el koymuş, görüşmeler sonucunda ek bütçe oluşturulmuştur.Nihayetinde  stadyumun inşaatının  devam etmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bu çifte standart noktasında büyük bir üzüntü içerisindeydiz.

İlimizde ve bölgemizde sağlık hizmeti verebilecek böyle büyük bir sağlık yatırımının görmezden gelinerek,  ek bütçe ayrılmaması neticesinde  atıl bırakılması bizleri üzmüştür. Çünkü Elazığ Stadyumu inşaatında duyarlılıklarını gösteren yetkililer hastane konusunda seslerini çıkarmamışlardır.

Bölgeye ve özellikle Elazığ halkına hizmet verebilecek çok önemli bir sağlık hizmetini bu şekilde çifte standarda uğraması,  ilimiz milletvekilleri tarafından özellikle görmezden gelinmesi tarafımızdan çok büyük bir şekilde üzüntü verici bir duruma gelmiştir. Özellikle ek bütçe oluşturularak Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesi ve fakültesini hızlı bir şekilde tekrar inşaata devam etmesi noktasında ilimiz siyasilerinin,Elazığ stadyumu için gösterdikleri gayreti aynı şekilde diş hastanesi içinde göstermesini beklemekteyiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com