Ana Sayfa Uncategorized 5 Temmuz 2022 455 Görüntüleme

EVSEN: ALLAH BİLLAH AŞKINA BİRİ BU GİDİŞATA DUR DESİN

ELAZIĞ KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODA BAŞKANI EVSEN: ALLAH BİLLAH AŞKINA BİRİ BU GİDİŞATA DUR DESİN

Çay zamları ile kahveci esnafı büyük bir darboğaza girdi. Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen ardı ardına çaya gelen zamlardan sonra kar etmesi gerekirken zarar ettirilen Çay-Kur  Müdürü’nü istifaya davet etti.

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen çay zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada  bizler,cebindeki en son parayı ödeyip, bir hafta evden çıkamayıp harçlığını bitiren insanlar varken çay ve şeker fiyatlarına zam yapılması, asgari ücretin iki katı çalışanına ücret öderken, şimdi kendisi asgari ücret işe hasret kalan insanların olduğu bir sektör ve o sektörün temsilcisisi olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

‘’Elazığ’da oda üyelerimiz gerçekten zor durumdalar. Allah billah aşkına biri bu gidişata dur desin, bu şehirde 3 bin kişinin çalıştığı bir sektörün bitmesinin kimseye faydası olmaz. Çözüm basittir, bizim üyeleri lüks kafelere bakıp değerlendirmeyin, 500 yıllık bir kültür, çay ocağı ve kahve kültürü, bizler bugüne kadar sizlerin makamına, işine,aşına dönüp bakmadık, ,sizlerde bugün bizlere gölge etmeyin. En yüksek ödememiz kira idi, ele olduki, artık işin içinden çıkamaz olduk.’’

BU İNSANLARIN VEBALİ VAR, ÇAY-KUR MÜDÜRÜNÜ İSTİFA ETSİN

Gelen zamların geri alınması gerektiğini de dile getiren Evsen, Çay-Kur gibi büyük bir kuruluşun kar etmesi gerekirken,zarara uğratan yöneticileri istifaya davet etti:’’ Esnaflarımız gerçekten zor durumda henüz 1 ay olmadan çaya gelen yüzde 43 zammın etkisi geçmeden maliyetini bile esnafımız hesaplayamazken şu anda bir zam daha geldi. Yüzde 20 yakın bir zam bekleniyor inşallah bu zam gelmez yada gelen zam bir şekilde geri alınır. Devletimiz tarafından süspanse edilmesi lazım. Artık esnafın sorunlarından vazgeçtik evdeki misafirlerimize inan edin gelecek misafilere kahvaltıda içecek çayın hesabını yapmak zorunda kalacak. Bizim işletmelerimizde ki çayın maliyeti zaten belli büyük fiyata geçti. Evdeki çayın maliyetinden dolayı insanlar  evlerinde dahi çay içemez. Bu zamlara dur desinler burdan başarısız Türkiye’nin en kar etmesi gereken kurum Çay-Kur’dur, Çay-Kur’u zarara uğratan müdürümüze sesleniyoruz yazık bu insanların vebali var ahı var , insanlar bir bardak çay içmek istiyor lütfen istifa ediniz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com