Ana Sayfa GÜNDEM 7 Temmuz 2022 295 Görüntüleme

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ŞİDDETE BÜYÜK TEPKİ”

Dün Konya’da çalıştığı hastanede görevi üzerinde vurularak öldürülen Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın ölümüne tepkiler büyüyor. Türkiye’nin her şehrinde tüm sağlık kuruluşlarında görevlerini icra eden sağlık çalışanları, artık bu şiddete bir dur denilmesi gerektiğini vurgulayarak 2 gün iş bırakma eylemi başlattı.

Konya’da çalıştığı hastanede vurularak ağır yaralanan uzman doktorun hayatını kaybetmesi üzerine doktorların 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını duyuran sağlık çalışanları ve sağlık sendikaları bu ölümlere bir dur denilmesi gerektiğini dile getirerek Elazığ Fırat Üniversitesi Araştirma Hastanesi önünde açıklamalarda bulundu.

Sağlık Sen 1 Nolu Şube ve Memur-Sen Elazığ Şubesi’nin ortak olarak düzenlediği eylemde sağlık çalışanlarına şiddet kınandı. Eylem sırasında yapılan basın açıklamasında;

“Basın açıklamasına geçmeden önce haykırarak şunu söylemek istiyorum doktorumuza sağlıkçımıza uzanan eller  kırılsın. ”

Sağlık-Sen  1 Nolu Şube ve Memur-Sen İl Temsilciliği olarak ortak basın açıklamamızdır. Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef dün Konya’da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hepimizin bildiği gibi bir doktor arkadaşımız canice katledildi. Hayatının baharında caninin kurşunlarına hedef olan Uzman Doktor Ekrem Karatay’a görevi başında yeni çalışmaya başladığı hastanede katledildi. Katliam aleti ise 1 silah düşünebiliyor musunuz, bir doktor şifa dağıtılan bir merkezde yani hastanede hasta yakınlarının kurşunlarına hedef oluyor, ve can veriyor. Hastanede şifa dağıtmak can kurtarmak için alın teri döküyor ve karşılığını alın teri ile ödeyerek şehit oluyor. Sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan ediyoruz, saldırıyı lanetliyoruz ve can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz. Açıkça buradan bir defa daha tekrar ediyoruz sağlık emekçileri için can güvenliği artık sağlansın. Aksi halde sağlık kuruluşlarında hizmet vermek mümkün olmayacaktır. Hekiminden hemşiresine, teknisyeninden memuruna sağlık çalışanlarının onlarca sorunu bulunuyor. Ancak hiçbiri can güvenliği kadar sağlık kuruluşlarında kol gezen şiddet kadar can yakıcı değildir. “denildi.

Türk Sağlık-Sen’in Türkiye genelinde aldığı karar doğrultusunda sağlık çalışanları tüm Türkiye’de bir gün boyunca iş bırakma eylemi yaptı. Doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik ek gösterge düzenlemesinin diğer sağlıkçıları da kapsaması talebiyle “bir günlük iş bırakma” eylemi yapan sendikalılar, Fethi Sekin Şehir Hastanesi önünden bakanlığa ve hükümete seslendi.

“Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç, “Gece gizli bir el sendikacılık yaptığını söyleyen gizli bir el bir müdahale ile mecliste saat 14.00’de çoğunluk sağlanmadan meclis dağıldı. Şunu buradan haykırıyoruz. Siyasi partilerin grup başkan vekillerine; Attığınız imza şerefiniz ve namusunuzdur. Sahip çıkmıyorsanız bizim söyleyecek sözümüz yok. Ama hesap günü gelecektir. O hesap gününde de Cuma günü yaptığınız bu hareketin hesabını 850 bin sağlık çalışanı muhakkak soracaktır.
Uzman hekim, diş hekimi, pratisyen hekimi arkadaşlarımızın bir cebinden alıp diğer cebine koydunuz adına da ‘zam’ dediniz, ‘müjde’ dediniz. Böyle bir zamda yok, müjde de yok. Döner sermayeden aldıkları parayı genel bütçeye aktardılar ödemeyi ve emeklilerine yansıttılar. Bir kuruş fazla zam yok, eksiği de var. Kimi arkadaşımızın alacağı döner sermaye bu zamdan sonra azalacaktır. Biz şunu söyledik; ‘gelin diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımıza da kademeli olarak emekliliğine yansıtılmak üzere genel bütçeden döner sermayeleri ödeme karasrı alın’ maalesef bu da fiyaskoyla sonuçlandı. Değerli sağlık çalışanları bu yeni hak kaybımız değil. Depremde ve bütün felaketlerde, doğal felaketlerde diğer kamu çalışanlarımız da elbette ki gece gündüz çalışıyor ama ön planda sağlık çalışanları, fedakarlık; sağlık çalışanlarından. Pandemide gece gündüz demeden her türlü riske ve sıkıntıya çocuklarını görmemek pahasına dahil hizmeti vatandaşımıza en kaliteli olarak sunma çabasını sarf eden bu çalışma grubu maalesef hak istemeye geldiği zaman sayın bakanın deyimiyle söylüyorum; ‘evet haklısınız başarınızı tartışmamız mümkün değil, dünyada en yüksek başarıyı pandemide gösteren ülke Türkiye’ diyorsunuz. Peki sayın bakanım buradan da sesleniyoruz sağlık çalışanları adına bu başarıyı siz kendi elinizle mi sağladınız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com