Ana Sayfa Uncategorized 18 Temmuz 2022 320 Görüntüleme

FIRAT ÜNİVERSİTESİNİN 4 ADET TÜBİTAK 1001 PROJESİ KABUL EDİLDİ

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan 4 adet TÜBİTAK 1001 projesi bilimsel değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.

İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver ÇAKAR yürütücülüğünde hazırlanan “Yukarı Fırat Bölümü’ndeki Tarihi Köprülerin Tespiti ve İncelenmesi” başlıklı proje,

Teknik Bilimler MYO Öğr. Gör. Dr. Fatih DEMİR yürütücülüğünde hazırlanan “Nonstemi Hastalarının Tıkalı Koroner Arterlerinin Spesifik Derin Öğrenme Tabanlı Yaklaşımlarla Tespit Edilmesi” başlıklı proje,

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan CANPOLAT yürütücülüğünde hazırlanan “Humanin Hormonunun Erkek Sıçanlarda Puberteye Geçiş, Cinsel Davranış ve Üreme Sistemi Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması” başlıklı proje,

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalın Kılıç TÜREL yürütücülüğünde hazırlanan “Okul Öncesi Dönemde Hafif Zihinsel Yetersizlikten Etkilenmiş Çocukların Matematik Becerilerini Geliştirme ve İzlemeye Yönelik Bir Mobil Uygulama (Özçimo)” başlıklı projelerin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

Ayrıca Fırat Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan 5 projenin de diğer başvuru dönemini beklemeden yeniden değerlendirilmesi uygun bulundu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, başarılarından dolayı proje yürütücülerini ve ekiplerini tebrik ederek, TÜBİTAK 1001 projelerinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en fazla projesi kabul edilen 2. Üniversite olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, özellikle farklı alanlardan projelerin kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

  1. Dönemi beklemeden yeniden değerlendirilecek 5 projeden de olumlu sonuçlar alınmasını beklediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, bu sayede önemli bir bütçenin üniversitemize aktarılacağını ifade etti.

Prof. Dr. Göktaş son olarak yönetim olarak proje çalışmalarına verdikleri desteği arttırarak devam ettireceklerini, 2022 yılı 2. Döneminde de önemli başarılar beklediklerini söyledi.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com