Ana Sayfa GÜNDEM 23 Temmuz 2022 379 Görüntüleme

OSBÜK GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında yönetim kurulu üyeleri, yüksek koordinasyon kurulu üyeleri, bölge müdürleri komisyonu, bölge müdürleri koordinasyon kurulu üyeleri, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ve TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’in katılımıyla yapıldı. Toplantıya OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Zülfü Altıntaş’ta katılarak OSB ve TSE için beklentileri dile getirdi.

OSB’ler Cumhuriyet Tarihinin En Başarılı Projesidir…

OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nın açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgesi uygulamasının Cumhuriyet tarihinin en başarılı sanayileşme ve üretim projesi olduğunu, OSBÜK’ün de bu başarının sürdürülebilirliği için önemli çalışmalar yaptığını vurguladı.

Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiren OSB’lerin 81 ilde Türk sanayisinin lokomotifi haline geldiğini ifade eden Kütükcü, “Ülkemizdeki OSB sayımız halihazırda 265’i üretimde olmak üzere toplam 372’ye ulaştı. OSB’lerimizdeki istihdam ise 2 milyon 412 bin kişi ile tarihimizin en yüksek seviyesinde” dedi.

OSBÜK Çalışmalarıyla İlgili Sunum…

Organize sanayi bölgelerinin tek çatı kuruluşu OSBÜK olarak, OSB’lerin hizmet kapasitesini artırmak ve üretimin sürdürülebilirliğini geliştirmek amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Kütükcü, OSBÜK’ün 2022 yılının ilk yarısında yaptığı çalışmaları ve hayata geçirdiği projeleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Kütükcü sunumunda, elektrik, doğal gaz, mesleki eğitim, dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji, OSB’lere yönelik düzenlenen eğitimler, hayata geçirilen projeler ve iş birliği protokolleri gibi pek çok başlıkta yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

TSE ve Besi OSB İçin Talepler…

OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Zülfü Altıntaş Elazığ Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’nin altyapı ihalesinin bir an evvel yapılması için OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü’den destek isterken, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’den de Elazığ TSE Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere Araç Kontrol Merkezinde hizmet verecek uzman ataması yapılmasını talep etti.

Toplantı kapsamında Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, birer sunu yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com