Ana Sayfa GÜNDEM 27 Temmuz 2022 325 Görüntüleme

BAŞKAN EVSEN “TİCARET BAKANLIĞINA SESLENİYORUZ”

Asgari ücrete yapılan zam sonrası oda aidatlarının artışına birçok Oda Başkanından tepki geldi. Günlük kazanç ile geçimini sağlayan esnaf , aidatların artışı ile iyice zora durumda kalıyor. Başta deprem ardından pandemi sürecinde ki kapanma ile iyice beli bükülen esnaf, şimdide artan oda aidatları ile kazancını her geçen gün biraz daha kaybediyor.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle beli iyice bükülen esnafların artan oda aidatlarıyla iyice zor durumda kaldığını belirten Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen Ticaret Bakanlığına seslendi.

Asgari ücrete yapılan zammın direkt olarak esnafa yüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Evsen, ödemelerin tekrardan eski fiyat üzerinden yapılması gerektiğini ifade etti. Elazığ’dan Ticaret Bakanlığına seslenen Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen;

“Ülkemizde asgari ücrete zam yapıldı asgari ücretle çalışan işçilerimize hayırlı  uğurlu olsun. Yalnız zam yapıldı arkasından direk esnaflara yansıması oldu.1500 TL’lik Bağ-Kur primleri 2 bin 200 TL’ye çıktı. Bunun yanında odaların tek gelir kaynağı olan üye aidatlarına da asgari ücrete yapılan  zamdan dolayı kişi başı yüzde 15-20’ye yakın zam geldi. Bu konuda Ticaret Bakanlığına sesleniyoruz esnaflarımızın aidat konusunda ki bu yüksek fahiş fiyatlarının güncellenmesini ve tekrar eski fiyattan faizlerinin düşürülmesini istiyoruz yapılandırma istiyoruz esnaflarımız için asgari ücretle geçim gerçekten şuan da zor bu ekonomik şartlarda biliyoruz geçimleri zor kiralarını ödeyemiyorlar. Normal yaşaması gereken bir hayatı yaşayamıyorlar yalnız bunların geçim kaynaklarının da direk esnaflardan çıkarılmasını doğru bulmuyoruz esnaf oda başkanları olarak.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com