Ana Sayfa GÜNDEM 27 Temmuz 2022 283 Görüntüleme

ELAZIĞ İL ÖZEL İDARESİ YENİ TARIMSAL SULAMA PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

Elazığ İl Özel İdaresi şehrimizde sulanabilir tarım alanlarını ve tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni tarımsal sulama projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Şehrimizde yol ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra tarımsal üretimi desteklemeye yönelik çalışmalara de özel bir önem veren Elazığ İl Özel İdaresi bu alanda gerçekleştirdiği projeler ile üreticilere destek veriyor.

       Geçtiğimiz yıl tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 20.149 metre kapalı kanal, 12.740 metre açık kanal, köylerimizde 20 sulama havuzu hizmete sunan Elazığ İl Özel İdaresi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

      İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleriMerkez Sinan, Avcılı ve Gedikyolu köylerinde, 1700 mt hat yapımı, su alım rögarları ve 360 tonluk sulama havuzu yapımları devam ediyor.

       Elazığ İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, şehrimizde üretimi ve üreticilerimizi desteklemek için birçok projenin gerçekleştirildiği belirtilerek, “Elazığ İl Özel İdaresi olarak üreten bir Elazığ için tarımsal destekleme projeleri çalamarımız içerisinde özel bir yer almaktadır. Bu kapsamda bir yandan üreticilerimize tohum desteği verirken bir yandan da tarım arazilerini suya kavuşturmak için sulama kanalı, sulama havuzu gibi çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmalar ile şehrimizde sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve tarım ürünlerinin çeşitliliğini artırmayı hedeflemekteyiz.” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com