Ana Sayfa GÜNDEM 27 Temmuz 2022 302 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ “SAĞLIK BAKANLIĞNA HAYKIRIYORUZ ARTIK”

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesinde 2 husumetli gurup arasında çıkan kavga sonucu 1’i ağır 2 kişi yaralanmıştı. Sağlıkta şiddet ve hastane/ güvenliği konusu tekrar gündeme gelirken konuya dair açıklamalarda bulunan Kamu Sağlık – Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yetkililere ve sağlık Bakanlığına gerekli güvenlik önemlerinin alınması konusunda isyan etti.

Karataş bir açıklama yaparak aylardır gündeme getirdikleri sağlık çalışanları ve hastane ortamında güvenliğin sağlanması konusunda çağrılarına yetkililerin sessiz kaldığını ifade ederek yaptığımız açıklamalara kulak tıkayanlara tekrar söylüyoruz “Artık Yeter!” dedi.

Karataş açıklamasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla hasta yakınlarının hastaneleri kendi mekanları gibi görüp silahlarıyla ellerini kollarını sallayarak hastanelere girebilmelerinin kabul edilemez olduğunu ve yaşanan son olayla sağlıkta şiddeti önleme noktasında önlemlerinin hayla alınmamış görüldüğünü dile getirdi. Karataş şunları söyledi;

” Sağlık Bakanlığına Haykırıyoruz Artık Yeter!

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde iki grubun arasındaki çatışma sonucunda 2 kişinin ağır yaralanması ile sonuçlanan menfur olayın sonucunda sağlık çalışanları olarak ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarının bulunduğu bir ortam olan hastanelerdeki güvenlik zafiyetinin ve güvenlik sıkıntısını bir kez daha örneğini görmüş bulunmaktayız. Bu özellikle Sağlık Bakanlığının hastane girişlerine X-Ray cihazlarının kurulması noktasındaki çalışmasının artı sağlıktaki şiddeti önleme noktasında alınan bütün önlemlerin hala daha alınabilir olmadığını eksikliklerin devam ettiğinin göstergesi olarak kabul etmekteyiz.

Bu olayı kınıyoruz özellikle sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların yanı sıra bir de hasta yakınlarının hastane ortamını kendi mekanları olarak görüp çatışma ortama haline getirmeleri sağlıkta şiddetin ne boyuta ulaştığının en güzel göstergesi haline gelmiştir. Bunun yanı sıra X-Ray cihazlarının kullanılmaması artı hastane güvenliğinin sağlanması noktasında yeterli tedbirlerini alınmaması noktasında sağlık çalışanları artık çalışamaz hale gelmiştir. Sağlık çalışanlarının bulunduğu ortamda hasta ve hasta yakınlarının bu şekilde hareket etmeleri rahat ellerini kollarını sağlayarak silahlarını ceplerine koyarak hastane ortamı içerisinde çatışmalarının engellenmesinin bir an önce yapılması gerekmektedir. Buradan özellikle Sağlık Bakanlığına haykırıyoruz artık yeter! sağlık çalışanlarının veya sağlık çalışanlarının çalışma mekanları olan hastaneleri ve sağlık kurumlarını artık güvenli hale getirmek için elinden elinizden gelen bütün çabayı harcayın.

Özellikle pazartesi günü sağlık çalışanlarının şiddeti noktasında toplanacak olan mecliste özellikle iktidar partisinin katılmama duyurusundan sonra büyük bir üzüntü içerisine girdik. Sağlıkta şiddet konusu partiler üzeri bir konudur. Kesinlikle hiçbir partinin önemsemeyeceği bir konu haline gelmemelidir. Sağlıkta şiddet konusunun ne vahim noktalara geldiğini artık her geçen gün olaylarla görmekteyiz. Bu konuda özellikle sağlık çalışanları ve   hasta ve hasta yakınlarının güvenliğini iyi bir şekilde hastane ortamında sağlayabilecek önlemlerin özellikle X-Ray cihazlarının  hastane girişlerine yerleştirilmeleri ve sağlık çalışanları ile  hasta ve hasta yakınlarının güvenliğini sağlayacak özellikle bundan 3 ay önce hemşerilerimizi kim koruyacak hemşerilerimizin güvenliğini kim sağlayacak diye yapmış olduğunuz basın açıklamasına kulak tıkayanlara tekrar söylüyoruz artık yeter.

Hasta ve hasta yakınlarının güvenliğini korumakla zorunlu ve görevli kişiler bu konuda lütfen elini taşın altına koysunlar ve hasta ve hasta yakınları, sağlık çalışanları noktasındaki güvenlik zafiyetlerini bir an önce gözden geçirip bu güvenlik zafiyetini bitirip hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının güvenliğini elde edip güvenliğini iyi bir şekilde dizayn edip hizmet verilebilmesi ve alınabilmesi mekanları haline getirebilmesini kendilerinden bekliyoruz. ” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com